knjigarna
SanjeDelaAvtorjiFestivalNovice

založba > avtorji > l > lena kramp

avtorji
sodelavci
Feri Lainšček
Katarina Lavš
Philippe Lechermeier
Lena Kramp
Igor Leonardi
Giacomo Leopardi
Fran Levstik
Matthew Lewis
Vincent Liegey
Nikolaj Lilin
Sven Lindqvist
Polona Lovšin
Lunn-a-park
Rosamund Lupton
Martin Luther King, ml.

Lena Kramp

1962

Lena Kramp se je rodila v Mariboru. Prvo leto je preživela v stavbi, ki jo domačini imenujejo Bumerang, kar jo je morda zaznamovalo s prepričanjem, da ti življenje vrača, kar mu daš: dobro z dobrim, slabo s slabim. Da se je pozneje lotila pisanja, so delno krivi njeni starši, ki so se z njo nato preselili v ulico, poimenovano po najslavnejšem slovenskem pisatelju Ivanu Cankarju, in jo vpisali v istoimensko osnovno šolo. Po maturi na Prvi gimnaziji je študirala nemščino in angleščino na pedagoški akademiji v Mariboru, se izpopolnjevala na Goethe Institutu v Blaubeurenu in na univerzi v Saarbrücknu ter diplomirala na filozofski fakulteti v Ljubljani.
 
Z družino živi v Mariboru, poučuje nemščino svoje in tuje najstnike, piše zgodbe, prevaja, obrezuje živo mejo, lika perilo in podobno. Najraje bere in hodi po kostanjevih drevoredih.
 
Lena Kramp verjame, da so vse zgodbe, ki jih doživiš – pa naj so se res zgodile ali ne – resnične. Zato skuša slehernega opogumiti, da bi živel ali doživljal zgodbe, ki so mu všeč.

Lena Kramp
seznam del
seznam projektov
iz medijev o avtorju