knjigarna
SanjeDelaAvtorjiFestivalNovice

založba > avtorji > a > katarina lavš

avtorji
sodelavci
Kader Abdolah
Chimamanda Ngozi Adichie
Nathacha Appanah
Machado de Assis
Stéphane Audeguy

Katarina Lavš

1946

Katarina Lavš, diplomirana psihologinja in pedagoginja, je druženje z Marjano Deržaj »zavarovala« pred pozabo z monografijo Marjana.

Za seboj ima bogate izkušnje novinarke, scenaristke otroških in dokumentarnih oddaj, urednikovanja v izobraževalnem programu, vodenju omizij, pisateljevanja, poučevanja… Več kot tri desetletja prostovoljno dela na področju duševnega zdravja. Precej svojega časa namenja nemočnim, odrinjenim in izrinjenim na obrobje. O sebi pove: "In sem hvaležna vsem in za vse, kar me je po ovinkastih, nemalokrat z grobim kamenjem posutih poteh pripeljalo do neke preprostosti, skromnosti, ljudomilosti in osmislilo moje iskanje sreče. Vsi hodimo za njo. Sama se bojim, da bi jo našla, najlepše je biti v hoji za njo. V hoji za srečo, za samim seboj in prek sebe prihajati k  ljudem; v podarjanju časa, v osrečujočem »biti«, ki je najboljši napoj za ozdravitev nemalokrat trpke, grenke, boleče in pogubne »imeti«."

V hoji za srečo, za samim seboj in prek sebe prihajati k  ljudem; v podarjanju časa, v osrečujočem »biti«, ki je najboljši napoj za ozdravitev nemalokrat trpke, grenke, boleče in pogubne »imeti«.

 
seznam del
seznam dogodkov