knjigarna
SanjeDelaAvtorjiFestivalNovice

založba > avtorji > a > igor leonardi

avtorji
sodelavci
Kader Abdolah
Chimamanda Ngozi Adichie
Nathacha Appanah
Machado de Assis
Stéphane Audeguy

Igor Leonardi

1958

Rojen 24.6.1958, kitarist samouk do leta 1980, ko je naredil sprejemne izpite na graško akademijo za glasbo; oddelek za jazz in klasično kitaro, kjer je študiral 4 leta.
Prepotoval je Azijo in Afriko, kjer se je izpopolnjeval v etno glasbi na različnih strunskih inštrumentih, kot so: indijski sitar, arabska lutnja oud, turški saz, lovska kitara douss ngouni in 24-strunska harfa kora.
Med leti 1989 in 1999 je živel in deloval v ZDA, kjer se je učil pri mednarodno priznanem glasbeniku Don Cherryju in poleg znanih jazzovskih glasbenikov sodeloval tudi s člani rock skupine Metallica. Nastopil je na številnih mednarodnih jazz festivalih (San Francisco, New York, Houston, Zürich, Praga, Ljubljana, Istanbul, Beograd ...). Več let je bil zaposlen kot specialist za svetovno (etno) glasbo v Oaklandu v Kaliforniji.
V Sloveniji je znan kot nekdanji član skupin Quatebriga, Begnagrad, Miladojka Youneed in kot skladatelj glasbe za okoli 50 gledaliških predstav v režiji Vita Tauferja (Alica v čudežni deželi, Sen kresne noči, Pika, Matiček se ženi, Primorske zdrahe, Dream, Hamlet, Atlantida ...).
V zadnjem času piše tudi za film. Za glasbo v filmu Rezervni deli v režiji Damjana Kozoleta je na festivalu slovenskega filma leta 2003 prejel Vesno za najboljšo filmsko glasbo.
Igor je leta 1997 ustanovil etno-jazz skupino Fake orchestra, ki redno nastopa doma in v tujini.

Igor Leonardi
seznam del
seznam dogodkov
iz medijev o avtorju