knjigarna
SanjeDelaAvtorjiFestivalNovice

založba > avtorji > m > mojca maljevac

avtorji
sodelavci
Nika Maj
Svetlana Makarovič
Jan Makarovič
Mojca Maljevac
Nelson Mandela
Jill Mansell
Manuel Manzano
Karl Marx
Tolovaj Mataj
Zdenko Matoz
Dalene Matthee
Neža Maurer
Colum McCann
Ian McEwan
Jon McGregor
Janez Menart
Tine Mihelič
Fran Milčinski
Frane Milčinski - Ježek
Vesna Milek
Rok Mirt
Walter Moers
Vida Mokrin Pauer
Greg Mortenson
Desa Muck
Haruki Murakami

Mojca Maljevac

Umetnostna zgodovinarka in slovenistka, zaposlena na Radiu Koper.
Glasbena izobrazba: flavta in solo petje (Gl. šola Koper), jazz seminarji: Barryja Harrisa, Jay Clayton, Marka Murphyja, Michelle Hendrix, Bennyja Golsona, Renata Chicca in Kylea Gregoryja ...

Soavtorica glasbeno-gledaliških projektov Brez imena, brez začetka, brez namena (s pianistom Evgenom Štefančičem in igralko Majo Štromar), Vse se tako samo zdi (z Lucianom Klevo, Urošem Maverjem in plesno skupino LAI Liljane Šantič), Po starih nočeh se sprehajam v poteh (s Tino Omerzo), glasbenega projekta Primorske impresije (z Zlatkom Kaučičem, Enzom Favato, Barbaro Korun in Kombom).

Zgoščenka Intima (2007, Založba Goga,  vokal: Mojca Maljevac, klavir: Tina Omerzo, kontrabas: Gabriele Pesaresi, bobni: Lorenzo Capello) je album, ki je združil štiri različne ženske svetove, ki se prekrižajo v nekaj skupnih zgodbah življenja: Tatjana Soldo, Ines Cergol, Karmen Kodarin in Mojca Maljevac so ubesedile Intimo, različni glasbeniki so ji dodali še zvočno podobo, pianistka Tina Omerzo aranžmaje, inštrumenti kot so klavir, kontrabas, bobni in violončelo pa so zaokrožili odličen glasbeno-pesniški projekt in pogled v intimno, skrito, krhko in občutljivo žensko doživljanje sveta.

Pri Založbi Sanje je novembra 2009 izšel album Druga sila. Če je album Intima izhajal iz besede (poezije Tatjane Soldo, Ines Cergol, Karmen Kodarin in Mojce Maljevac) in jo zvezal z glasbo (več avtorjev, aranžma in izvedba Tina Omerzo trio), je Druga sila vzniknila iz enega glasbenega izvirka (Tina Omerzo) in k sebi poklicala besedo (Mojca Maljevac). Če se je Intima nagibala k melanholičnemu razpoloženju, je Druga sila klic življenja in človeške radosti.

Mojca Maljevac je tudi organizatorka Baladoor jazz festivala, ki na Obali od leta 2000 predstavlja kakovostno sodobno kreativno glasbo.

Živi in ustvarja na obali.

Mojca Maljevac
seznam del
seznam dogodkov
Internet povezave