NakupAvtorjiNoviceDelaKontakti
NADALJUJ BRSKANJE
 
vsebina vrečke
podatki o kupcu
potrditev naročila
pogoji poslovanja
članstvo v klubu sanje

Naročila:
T: +386(0)1.514.16.28
M: +386.41.937.515
E: narocila@sanje.si

PRAVILA IN POGOJI NAKUPOVANJA V SPLETNI KNJIGARNI SANJE

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Pravila in pogoji sodelovanja v spletni Knjigarni Sanje (v nadaljevanju: Pravila) ter se z njimi strinja. Pravila se lahko spremenijo brez vnaprejšnje napovedi, zato kupcem, ki se vračajo na spletne strani priporočamo, da jih pred vsakokratnim nakupom preberejo.

Naročilo zavezuje Založbo Sanje in kupca ter ima značaj pogodbe. Naročilo skupaj z računom se hrani v prostorih založbe. Na pisno zahtevo kupca na naslov info@sanje.si ali Založba Sanje, Leskoškova cesta 12, 1000 Ljubljana, založba le-temu omogoči dostop do pogodbe v prostorih poslovalnice.
Založba Sanje v sistemu elektronskega trgovanja ne odgovarja za morebitno izgubo, ki jo povzroči prekinitev, sprememba, odstranitev ali nedostopnost storitev elektronskega trgovanja.

DEFINICIJE - ZALOŽBA SANJE

Pogodba se sklepa med kupcem ter podjetjem:
Založba Sanje d.o.o.
Leskoškova cesta 12, 1000 Ljubljana, Slovenija
Identifikacijska številka za DDV: SI21969353
Matična številka: 2317770
Družba je vpisana pri Okrožnem sodišču v Ljubljani, št. vložka 1/47558/00, Srg 2007/08861
Osnovni kapital: 30.987,53 €
Transakcijski račun: 6100 0001 3658 044
IBAN SI56 6100 0001 3658 044 
SWIFT: LJBASI2X
Zavezanec za DDV po zakonu.
Založba Sanje je članica Gospodarske zbornice Slovenije.

NAKUPOVANJE
Spletna knjigarna Sanje (v nadaljevanju: Knjigarna) obiskovalcem internetnih strani omogoča nakupovanje knjig, CD plošč, zvočnih ter drugih izdelkov (v nadaljevanju: izdelki) Založbe Sanje. Spletna knjigarna svojo ponudbo dnevno oziroma tedensko dopolnjuje.

Spletne strani knjigarne so strani, ki so dostopne pod domeno www.sanje.si, označene v vrhu strani z logotipom knjigarne. Postopek naročanja je podrobno opisan spodaj.


DOSTAVA
Del stroškov pakiranja in poštnine, ki jo plača kupec, znaša 3,99 EUR na pošiljko. Pri naročilih nad 35 EUR sta pakiranje in poštnina brezplačna. Ti pogoji veljajo le za dostavo po Sloveniji. Za dostavo izven Slovenije bomo izračunali dejanske stroške poštnine po ceniku Pošte Slovenije.
Poštnino po povzetju zaračunava Pošta Slovenije neodvisno od Založbe Sanje.

Založba Sanje bo naročeno blago odposlala praviloma v 48 urah od prejema naročila. Navedeni rok začne teči pri prejemu naročila do 12. ure še isti dan, sicer pa prvi delovni dan po prejemu naročila.

Naročeno blago je možno prevzeti tudi osebno na sedežu Založbe Sanje, vsak delovnik med 9.00 in 16.00 uro.


PLAČILNI POGOJI
Založba Sanje omogoča nakup blaga po povzetju, s kreditnimi karticami ter z moneto ali, v primeru prednaročniških akcij, z avansnim plačilom (položnica). V bližnji prihodnosti bomo omogočili tudi plačilo na več obrokov.

Dokler kupnina ni poravnana v celoti, je blago last Založbe Sanje.


CENE
Cene v spletni knjigarni Sanje so izražene v evrih (EUR). Vse navedene cene že vključujejo DDV (9,5 % knjige in zvočne izdaje, 22 % drugo blago). Založba Sanje jamči nakup po cenah, ki so veljale ob naročilu.
Založba Sanje si pridržuje pravico do sprememb cen ter pravico do napake pri objavi cene.


REKLAMACIJA
Založba Sanje se zavezuje, da bo upoštevala vse reklamacije, ki jih bo prejela pisno ali po elektronski pošti (narocila@sanje.si) v 15-ih dneh po prejemu blaga. Za takoimenovane skrite oziroma stvarne napake je v veljavi reklamacijski rok, ki ga predpisujejo veljavni pravilniki v Republiki Sloveniji. Gre za napako, pri kateri blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo (npr. zamešane strani v knjigi, prazne strani ipd.). Pri takšni takšni napaki kupec lahko uveljavlja svoje pravice, če obvesti založbo v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Napako mora natančno opisati in založbi omogočiti, da stvar pregleda. Založba ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šestih mesecev od izročitve. V primeru pravilnega obvestila založbe ima kupec pravico zahtevati, da se odpravi napaka na blagu ali da se vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali da se vrne plačani znesek. Ta pravica ugasne s potekom dveh let od dneva, ko je kupec o stvarni napaki obvestil založbo.

Blago, ki je predmet reklamacije, kupec vrne nepoškodovano in v nespremenjeni količini na naslov založbe s pripisom "reklamacija". Blago bomo zamenjali in odposlali najkasneje v sedmih dneh od prejema pošiljke. Založba Sanje si pridržuje pravice do presojanja upravičenosti reklamacije.

Če Založba Sanje nima nadomestnega izvoda reklamiranega blaga na zalogi, bo kupcu v celoti vrnila kupnino najkasneje v 10 dneh po prejemu reklamiranega blaga.

Založba Sanje lahko odstopi od izvedbe naročila v primerih, če naročenega blaga nima več na zalogi, če naročilo ni bilo izvedeno v skladu s Pravili in pogoji poslovanja v spletni Knjigarni Sanje ali če ugotovi plačilno nezmožnost kupca.VRAČILO BLAGA 

Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe o nakupu v 15 dneh od prejema blaga, in sicer na enega od dveh načinov:
- da vrne blago na založbo v 15-ih dneh po prejemu
- ali, da o odstopu v roku 15-ih dni pisno obvesti Založbo Sanje ter v 15-ih dneh po oddaji tega obvestila na Založbo vrne blago. 
Obrazec za uveljavitev pravice potrošnikov do odstopa od pogodbe.

Pogoj v obeh primerih je, da blago vrne na naslov založbe nepoškodovano in v nespremenjeni količini, v obliki, kot ga je prejel. Pri zvočnih izdelkih dodatno velja pogoj, da mora biti blago (CD) vrnjeno v originalnem, neodprtem celofanskem ovoju. V kolikor so ti pogoji izpolnjeni, Založba Sanje kupcu povrne celotno kupnino, vključno s stroški poštnine.VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
Kupec oziroma registrirani uporabnik spletne strani Založbe Sanje dovoljuje, da Založba Sanje vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja s pridobljenimi osebnimi podatki. Založba Sanje se zavezuje, da bo s podatki o kupcu ravnala v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 59/99, 57/01) ter da bo vse podatke uporabljala izključno za lastno evidenco in jih v nobenem primeru ne bo posredovala tretji osebi.DRUGA DOLOČILA
Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.

Vsi tu navedni pogoji in pravila so zavezujoči za kupca in Založbo Sanje. Vse morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno. V primeru, da sporazuma ni mogoče doseči, bo spor reševalo pristojno sodišče v Ljubljani.

V primeru, da se med nakupom pojavijo težave, nas o tem prosimo nemudoma obvestite na elektronski naslov info@sanje.si.

pogoji poslovanja klub Sanje

Lestvica najbolje prodajanih:

1. Nekaj zelo zelo lepega

2. Alamut (English)

3. Lahko pokukam v tvojo pleničko?

4. 95 tez

5. Prevarana Slovenija

6. Zvezdica Zaspanka

7. Magične zgodbe starega Egipta

8. Recepture za pripremanje jela u Jugoslovenskoj narodnoj armiji (eBesede)

9. Pokrpajmo žive

10. Kaj lepega povej