NakupAvtorjiNoviceDelaKontakti

knjigarna > avtorji > a > boštjan gorenc - pižama

POGLEJ V VREČKO
 
avtorji
sodelavci
Kader Abdolah
Chimamanda Ngozi Adichie
Nathacha Appanah
Machado de Assis
Stéphane Audeguy

Boštjan Gorenc - Pižama

1977

prevajalec, glasbenik in igralec. Kot vokalist je sodeloval pri množici različnih projektov: posnel je skladbi Poetična misija in Kr naprej, ki sta objavljeni na plošči skupine Pasji kartel Kartelova teorija (Big Bang, 1998); skladbo DJ Gmh, objavljeno na kompilaciji 5'00'' of Fame – Za narodov blagor (Radyoyo/Multimedia, 2000) in skladbo Praznik slovenske besede, ki je nastala ob 75-letnici Radia Slovenija. V samozaložbi je kot Sadžama izdal EP ploščo Božič po domače (2003). Poleti 2004 se je pojavil na kompilaciji HipHop Kuhna (Rapnika, 2004) s skladbo Gdo se je zbau?
 
Kot igralec je nastopal v predstavah kranjskega Gledališča čez cesto: Guma s.p. (1997), Vrnitev (1998) in Klavnica (1999). Leta 2002 je nastopil v predstavi plesalke Andreje Rauch Rebeka, v produkciji En-knapa. Leta je 2003 pomagal pri ustanovitvi BB Teatra v Kranju, kjer nastopa v praizvedbi črne komedije Hočem nazaj, avtorja Bojana Beštra. Od leta 1998 je nastopal v Improligi in Improklubu v ljubljanskem KUD-u Franceta Prešerna.


Kritičen bralec, prevajalec, snovalec novih besed in slovenskih fantazijskih svetov, ljubitelj jezika in knjig, avtor zafrkantskih tekstov, moderator, improvizator, stand up Komikaza, raper, pravljičar, jezičen freestyler, ljubitelj humorja, igralec namiznih iger, še posebno strasten naseljevalec otoka Catan, človek s težo in brado. Neposrednost pravljic mora začutiti v drobovju.
-  Nina Rupel, Playboy

 
seznam del
seznam projektov
seznam dogodkov
iz medijev o avtorju

Vaša vrečka je prazna.

pogoji poslovanja klub Sanje

Lestvica najbolje prodajanih:

1. Humoreske - 13 + 8 humoresk

2. #Človek

3. 95 tez

4. Nekaj zelo zelo lepega

5. Žvižgači

6. Recepture za pripremanje jela u Jugoslovenskoj narodnoj armiji (eBesede)

7. Svoboda ali suženjstvo?

8. #Pravica

9. Strel v tišino

10. Sama