NakupAvtorjiNoviceDelaKontakti

knjigarna > avtorji > b > quentin blake

POGLEJ V VREČKO
 
avtorji
sodelavci
Esad Babačić
Same babe
Vladislav Bajac
Brencl banda
Muriel Barbery
Ana Barič Moder
Annie Barrows
Vladimir Bartol
Jutta Bauer
Oya Baydar
Saul Bellow
Dejan Berden
Janez Bitenc
Quentin Blake
Mirjana Bobić Mojsilović
Kirsten Boie
Russell Brand
Tadej Brate
Kristina Brenkova
Ivona Březinová
Suzi Bricelj
Brigitte
David Brooks
Dan Brown
Henrik Brun
Ken Bugul
Vesna Bukovec

Quentin Blake

1932

Gotovo eden največjih britanskih in svetovnih ilustratorjev, ki je neločljivo povezan z delom Roalda Dahla (možakarja sta bila izvrstni ustvarjalni tanden, kot sta pri nas Andrej Rozman - Roza in Zvonko Čoh), sodeloval pa je tudi z drugimi pisci, na primer z ameriškim pisateljem Russellom Hobanom, angleško pisateljico Joan Aiken in s pisateljem Michaelom Rosenom. Poleg ilustracij za otroke je ilustriral tudi knjige namenjene odraslim.

Blake je diplomiral iz angleške literature in več let poučeval na Royal College of Art, kjer je bil v obdobju med letoma 1978 in 1986 tudi predstojnik oddelka za ilustracijo.

Ima svojo spletno stran, njegovo bibliografijo, s seznamom nagrad in priznanj, ki jih je prejel doslej in s strokovno oceno njegovega ustvarjanja pa si lahko ogledate na tejle strani British Councila.

Zanimivosti:

- Leta 1932 rojeni ilustrator je sprva v Cambridgeu študiral angleško književnost, nato pa še likovno umetnost na akademiji Chelsea. Več let je poučeval na Royal College of Art, kjer je bil v obdobju med letoma 1978 in 1986 tudi predstojnik oddelka za ilustracijo.
- Svoje prve ilustracije je objavil v satirični literarni reviji Punch, ko je bil star 16 let. Skupaj je ilustriral več kot 300 knjig. Po vsem svetu je zaslovel predvsem z ilustracijami Dahlovih zgodb, vendar je tudi sam napisal mnoge. Ilustriral je tudi številna resna dela, kot je Don Kihot ali Cyrano de Bergerac. Zadnja leta sodeluje  pri promociji festivala The Big Draw, s katerim želi spodbujati ljudi k risanju.
- Za svoja dela je prejel številne nagrade. Leta 1999 je bil kot prvi imenovan za najboljšega britanskega ilustratorja za otroke. Leta 2005 je za svoj prispevek k otroški književnosti prejel častni naziv poveljnik reda Britanskega imperija.
- Quentin Blake je znan po tem, da redko daje intervjuje in da ne govori o svojem zasebnem življenju.

Quentin Blake
seznam del
seznam projektov
iz medijev o avtorju
Internet povezave

Vaša vrečka je prazna.

pogoji poslovanja klub Sanje

Lestvica najbolje prodajanih:

1. Muzej nedolžnosti

2. Norveški gozd

3. Kaj lepega povej

4. Komunistični manifest

5. Vstanimo, v suženjstvo zakleti! (1. zvezek)

6. Vstanimo, v suženjstvo zakleti! (2. zvezek)

7. Recepture za pripremanje jela u Jugoslovenskoj narodnoj armiji (eBesede)

8. Lahko pokukam v tvojo pleničko?

9. Sneg

10. Amerikanka