NakupAvtorjiNoviceDelaKontakti

knjigarna > avtorji > a > nathacha appanah

POGLEJ V VREČKO
 
avtorji
sodelavci
Kader Abdolah
Chimamanda Ngozi Adichie
Nathacha Appanah
Machado de Assis
Stéphane Audeguy

Nathacha Appanah

1973

Novinarka in pisateljica Nathacha Appanah-Mouriquand, rojena leta 1973, se je z literaturo – poezijo in kratko prozo – uspešno ukvarjala že kot najstnica; od leta 1999 živi v Franciji, kjer ji je že prvi roman prinesel kar dve literarni nagradi. Ta prvenec, Pečine zlatega prahu (izšel je leta 2003), raziskuje eno manj znanih plati kolonialne zgodovine: usodo indijskih delavcev, avtoričinih prednikov, na otoku Mavriciju v devetnajstem stoletju. Leta 2004 je izšel roman Blue Bay Palace, ki je postavljen na sodobni Mavricij. Ponuja se zanimiva primerjava z Vzdihom Anande Devi, ki je leta 2004 izšel v slovenskem prevodu pri založbi Sanje: obe pisateljici, vsaka po svoje, preobračata tisto klasično razglednico otoka Mauritiusa – Potemkinovo vas idiličnih plaž, turističnega raja.
Annina poroka je njen tretji roman, s katerim je dokončno osvojila bralce in na francoskem knjižnem sejmu leta 2006 osvojila veliko nagrado občinstva.

Hočem svobodo, da se lahko včasih počutim Indijko, druge dni Mavricijko, že danes tudi Francozinjo, in če se bom jutri preselila na Severni tečaj, bom včasih tudi Inuitka ...

Nathacha Appanah
seznam del
iz medijev o avtorju

Vaša vrečka je prazna.

pogoji poslovanja klub Sanje

Lestvica najbolje prodajanih:

1. Nekaj zelo zelo lepega

2. Alamut (English)

3. Lahko pokukam v tvojo pleničko?

4. Magične zgodbe starega Egipta

5. Recepture za pripremanje jela u Jugoslovenskoj narodnoj armiji (eBesede)

6. Kaj lepega povej

7. Pokrpajmo žive

8. Komunistični manifest

9. Čompe

10. Vstanimo, v suženjstvo zakleti! (1. zvezek)