NakupAvtorjiNoviceDelaKontakti

knjigarna > avtorji > s > elif shafak

POGLEJ V VREČKO
 
avtorji
sodelavci

Elif Shafak

1971

Elif Shafak je ena najvidnejših sodobnih turških avtoric. V Franciji rojena nomadka, ki trenutno živi med Istanbulom in Arizono, tudi v svojih romanih prevprašuje in prestopa navidezno samoumevne in nespremenljive delitve, npr. med moškim in ženskim, vzhodom in zahodom. Je tudi doktorica družbenih ved, ki se ukvarja s problemi spolnih in kulturnih identitet, nacionalizma in islama, kot angažirana intelektualka in aktivistka pa redno piše za vrsto turških medijev.

Potem ko je do tridesetega leta v Turčiji pobrala vse pomembne literarne nagrade, se je odločila za vzporedno ustvarjanje v angleščini, čeprav zato ni opustila pisanja v turščini. Bolšjo palačo je tako napisala v turščini, Pankrt iz Istanbula pa je njen drugi roman, napisan v angleščini.


Pravi svetovljan se veliko bolj zanima za kulture in njihovo zgodovino kakor nacionalist. Potrebno je tujčevo oko, zunanje gledišče, da lahko uzreš tisto, česar domačini ne vidijo več … Rada imam to dilemo, da si obenem pripadnik skupine in obstranec.

Elif Shafak
seznam del
seznam dogodkov
iz medijev o avtorju
Internet povezave

Vaša vrečka je prazna.

pogoji poslovanja klub Sanje

Lestvica najbolje prodajanih:

1. Sončna ura

2. Punčka iz smetnjaka

3. Zavzemimo denar

4. Moji izumi | My Inventions

5. Prevarana Slovenija

6. Alamut (English)

7. December Moon

8. Skrito povelje

9. Pikapolonica

10. Ožarjeni kamen