NakupAvtorjiNoviceDelaKontakti

knjigarna > avtorji > a > same babe

POGLEJ V VREČKO
 
avtorji
sodelavci
Kader Abdolah
Chimamanda Ngozi Adichie
Nathacha Appanah
Machado de Assis
Stéphane Audeguy

Same babe

Same babe so:

Marko Jelovšek - petje, kontrabas, činelce, kitara
Marko Voljč - petje, trobenta, ritmični instrumenti
Miha Nemanič - petje, orglice, tamburin
Viki Baba - brundanje, dretje, kitara
Več o Babah, njihovih projektih in koncertih, boste našli na domači strani skupine.
Same babe so v svoj 'samobabovski' teatralni, burkaški, ljudski, melodramatični, akustični post-novovalovski muzični performans najprej posvojile poezijo vélikih (Janez Menart, Fran Milčinski – Ježek...), sočasno s tem pa oblikovale glasbeno-poetično govorico, ki je morda še najbolj primerljiva vrhuncu ustvarjalnega obdobja hrvaških Haustorjev, domačih Buldožerjev in čeških avantgardnih bardov.
Same babe so 'omarkajamovska' oda vinu in ljubezni do življenja, zgodbe o mladosti rdečih rutic in modrih titovk, zlizanih 'elpejk' in neuslišanih prvih ljubeznih.
S preobrazbo narodnjakarskega kiča v obešenjaške tragikomedije ali humoreskne prigode domačega Kranjca ter z ustvarjanjem novega urbanega ljudskega bluza ponujajo refleksijo sodobne slovenske družbe, ki jo zaman iščete v jutranjem listanju časopisa ali večernem zrenju novic iz TV ekrana.
- Katarina Juvančič (Muska)
 
SAME BABE. Eden najizvrstnejših novih slovenskih bendov!
Njihov instrumentarij je akustičen in pravzaprav skromen: kitara, kontrabas, trobenta, orglice, glasovi in drobna tolkala. Navdušujoče je, s kako malo in s kako preprostimi sredstvi ustvarijo tako veliko. Same Babe so štiričlanski big band! In dokaz več, da za pravo glasbo ne potrebuješ silnega instrumentarija. Da jo moraš imeti v krvi.
Če vam povemo, da v svoji muziki spajajo etno, blues, swing, jazz, rock, punk, klasiko, šanson in bogvekajševse, vam ne povemo dosti. Nebroj jih je, ki mešajo te surovine. A le ene so Same Babe! Bend, ki preprosto zveni. Bend, ob poslušanju katerega te ne zanima, kaj je in kaj ni in iz česa je in iz česa ni njihova muzika. Ker preprosto uživaš. In veš, da so to Same Babe. Ker noben drug bend ne zveni tako. Tako odlično.
- Jure Longyka (radijski voditelj)

Kot bend so ukresali nov korak v slovenski etno produkciji: na tradicijo »ljudskih« poetov, že klasificiranih bardov od Andreja Trobentarja do Marka Breclja in podobnih tičev, so navezali svoj glas, svoj jaz, svoje ime in prepričali javnost, da mislijo resno. Same babe so pravi dedci nove slovenske etno glasbene produkcije!
 - Jože Štucin, Odzven

Same Babe, ki ljubitelje glasbe navdušujejo od leta 2003, v svoji glasbi prepletajo prvine džeza, bluza, klasike, rocka in etnične glasbe, na festivalu šansonov pa so fantje navdušili s skladbo Dobri možje.
- MMC RTV SLO

Same babe
seznam del
seznam dogodkov
iz medijev o avtorju
Internet povezave

Vaša vrečka je prazna.

pogoji poslovanja klub Sanje

Lestvica najbolje prodajanih:

1. Nekaj zelo zelo lepega

2. Alamut (English)

3. Lahko pokukam v tvojo pleničko?

4. 95 tez

5. Prevarana Slovenija

6. Zvezdica Zaspanka

7. Magične zgodbe starega Egipta

8. Recepture za pripremanje jela u Jugoslovenskoj narodnoj armiji (eBesede)

9. Pokrpajmo žive

10. Kaj lepega povej