NakupAvtorjiNoviceDelaKontakti

knjigarna > avtorji > p > martin page

POGLEJ V VREČKO
 
avtorji
sodelavci
James Patterson & Maxine Paetro
Martin Page
Orhan Pamuk
Patetico
Charles Patterson
Tone Pavček
Boris Pavelić
Boštjan Pavletič
Elena Pečarič
Charles Pellegrino
Ulrich Peltzer
Tomaž Pengov
Judith Perrignon
Nika Perunović
Dragan Petrovec
Nara Petrovič
Susan Elizabeth Phillips
Zoya Pirzad
Boštjan Gorenc - Pižama
Duša Počkaj
Ana Politkovska
Carla Del Ponte
Draga Potočnjak
Terry Pratchett
France Prešeren
Petra Preželj
Ana Pupedan

Martin Page

1975

Martin Page je psevdonim mladega francoskega antropologa in pisatelja, avtorja treh romanov, inteligentnih uspešnic, polnih humorja, ki so prevedeni že v okoli trideset jezikov. Kako sem postal neumen je njegov prvi roman.

Avtor je rojen 7. februarja 1975. Odraščal je v predmestju Pariza, zdaj pa živi bližje centru in poudarja, da življenje v središču Pariza znajo ceniti samo tisti, ki so prej živeli drugje. Page je študiral različne smeri – psihologijo, filozofijo, umetnostno zgodovino, sociologijo, antropologijo in jezikoslovje, in se nikoli ni usmeril na eno področje. Ob študiju je opravljal najrazličnejša dela, od nočnega čuvaja do čistilca na festivalih in čuvaja na srednjih šolah.

Pisanje ga je privlačilo že kot otroka, svoj prvi roman Kako sem postal neumen pa je izdal pri 26 letih. Napisal je vrsto romanov, za katere je značilno, da obup današnjega sveta blažita nežnost in humor. Poleg tega piše tudi za otroke. Prepričan je, da pisanje zahteva gibanje v ne preveč sovražnih okoljih, zato se močno trudi, da bi imel mirno življenje.

Page je eden najbolj prevajanih francoskih avtorjev. Njegov najbolj uspešen roman Kako sem postal neumen je bil preveden v devetnajst jezikov, kar je le malo manj od Da Vincijeve šifre.

Na podlagi Pageovega romana Kako sem postaj neumen je belgijski avtor Nicolas Witko narisal istoimenski strip, ki je izšel leta 2004.

Pageov roman Peut-être une histoire d'amour (Lahko bi bila ljubezenska zgodba) je bil leta 2008 uvrščen v ožji izbor za francosko literarno nagrado Renaudot, ki jo podeljujejo že od leta 1926.

Martin Page
seznam del
seznam dogodkov
Internet povezave

Vaša vrečka je prazna.

pogoji poslovanja klub Sanje

Lestvica najbolje prodajanih:

1. 95 tez

2. #Človek

3. Humoreske - 13 + 8 humoresk

4. Nekaj zelo zelo lepega

5. Recepture za pripremanje jela u Jugoslovenskoj narodnoj armiji (eBesede)

6. Žvižgači

7. Svoboda ali suženjstvo?

8. #Pravica

9. Strel v tišino

10. Sončna ura