NakupAvtorjiNoviceDelaKontakti

knjigarna > avtorji > k > margrit kennedy

POGLEJ V VREČKO
 
avtorji
sodelavci
Mila Kačič
Kama Sywor Kamanda
Alma Karlin
Dean Karnazes
Maja Kastelic
Zlatko Kaučič
Yasunari Kawabata
Nahid Kazemi
Margrit Kennedy
Maylis de Kerangal
Steve Klink
Kluun
Franček Knez
Herman Koch
Jana Kocjan
Tomo Kočar
Tjaša Koprivec
Barbara Korun
Sava Kosmač
Srečko Kosovel
Ahmadou Kourouma
Jani Kovačič
Lojze Kovačič
Matej Krajnc
Josef Kremláček
Davor Krile
Hari Kunzru
Peter Kus
Emir Kusturica

Margrit Kennedy

1939

Nemško arhitektko, univerzitetno profesorico, je začetek 80. let 20. stoletja med delom na področju ekološke arhitekture pot pripeljala do pomembnega spoznanja: ugotovila je, da je nemogoče izvesti trdne ekološke koncepte, ne da bi pred tem temeljito predrugačili obstoječi denarni sistem ali ustvarili komplementarne denarne enote. Kot svetovalka glede tovrstnih sprememb je v zadnjem času pomagala pri pripravi trajnostnega denarnega sistema v Indiji, Kolumbiji, Argentini, Nemčiji in na Novi Zelandiji. S predavanji se udeležuje konferenc, festivalov in srečanj po vsej zemeljski obli.

Pisateljica, profesorica, okoljevarstvenica in zagovornica komplementarnih denarnih sistemov z družino živi v ekološki vasi na Spodnjem Saškem.

Arhitektka z magisterijem iz urbanističnega in regionalnega planiranja ter doktorica javnih in mednarodnih odnosov je izdala več knjig, člankov in poročil o načrtovanju in gradnji javnih šol, ženskah in arhitekturi, urbani ekologiji, permakulturi, denarju, zemlji in davčnih sistemih. Kot arhitektka in urbanistka je delala v Braziliji, Nigeriji, na Škotskem, v ZDA in Nemčiji. Leta 1991 je postala profesorica ekoloških tehnologij na oddelku za arhitekturo Univerze v Hannovru.

Njena prva in najznamenitejša knjiga Obresti brez denarja (Interest and Inflation-Free Money, Creating an Exchange Medium that works for Everybody and Protects the Earth), ki je izšla leta 1987, je bila večkrat dopolnjena in ponatiskovana. Prevedena je v 22 jezikov.

Margrit Kennedy
seznam del
iz medijev o avtorju
Internet povezave

Vaša vrečka je prazna.

pogoji poslovanja klub Sanje

Lestvica najbolje prodajanih:

1. Nekaj zelo zelo lepega

2. Alamut (English)

3. Lahko pokukam v tvojo pleničko?

4. Pokrpajmo žive

5. Kaj lepega povej

6. Čompe

7. Komunistični manifest

8. Vstanimo, v suženjstvo zakleti! (1. zvezek)

9. Moji izumi | My Inventions

10. Vstanimo, v suženjstvo zakleti! (2. zvezek)