NakupAvtorjiNoviceDelaKontakti

knjigarna > avtorji > j > robert jukič

POGLEJ V VREČKO
 
avtorji
sodelavci
Adriano Janežič
Tove Jansson
Dušan Jelinčič
Samo Jenčič
Radovan Jenko
Miljenko Jergović
Jerneja Jezernik
Eva Joly
Jonas Jonasson
Robert Jukič
Franco Juri
Miran Jus
Andrej Jus
Manca Juvan

Robert Jukič

Slovenski basist Robert Jukič se že leta več pojavlja na odrih tujih (Avstrija, Belgija, Češka, Gruzija, Hrvaška, Italija, Japonska, Kosovo, Luksemburg, Maroko, Nemčija, NIzozemska, Rusija, Slovaška, Srbija, Švica, Velika Britanija, ZDA...) jazz klubov in festivalov kot na domačih prizoriščih.

Dolg seznam izvajalcev in skupin, s katerimi sodeluje kot instrumentalist in komponist ne pozna meja, ne nacionalnih, ne glasbenih. S svojim polnim zvokom je obogatil zvočne posnetke raznih konstelacij in nijh nazorov.

Deluje kot basist, kontrabasist, komponist in aranžer. V glasbo se je zaljubil v najstniških letih, ko je kot samouk na električnem basu igral z različnimi zasedbami, katerih glasbe so pustile sledi tudi na njegovem nadaljnjem ustvarjanju. Izobraževanje je zaključil na jazz oddelku priznane graške univerze za glasbo in upodabljajoče umetnosti. Izdaja zgoščenke z lastno avtorsko glasbo, kot basist in avtor se pojavlja na zgoščenkah žanrsko različnih izvajalcev. Njegove kompozicije so na programu malih jazzovskih zasedb, big bandov, malih komornih skupin ter izvajalcev popularnih in alternativnih zvrsti. Je prejemnik 2. nagrade komisije in nagrade občinstva na kompozicijskem tekmovanju Jazzon 2008.

S svojo glasbo na koncertih poslušalce popelje na potovanje, kjer z zvokom pričara vrsto ambientov, s kompozicijami preletava žanre in jih oblikuje v žive konglomerate ter z energičnostjo napolni baterije prisebnih.

Več informacij o Robertu Jukiču, njegovih projektih, kompozicijah, nastopih in drugih dejstvih povezanih z njim in njegovim delom najdete na avtorjevi spletni strani.

Pri Založbi Sanje je septembra 2009 izdal svoj četrti album Radio, ki predstavlja svojevrsten odmik od njegovega dosedanjega ustvarjanja. 

Robert Jukič
seznam del
seznam dogodkov
Internet povezave

Vaša vrečka je prazna.

pogoji poslovanja klub Sanje

Lestvica najbolje prodajanih:

1. Komunistični manifest

2. Norveški gozd

3. Muzej nedolžnosti

4. Vstanimo, v suženjstvo zakleti! (1. zvezek)

5. Vstanimo, v suženjstvo zakleti! (2. zvezek)

6. Recepture za pripremanje jela u Jugoslovenskoj narodnoj armiji (eBesede)

7. Osamosvojitev

8. Rdečelaska

9. Tiha hiša

10. Črna knjiga