NakupAvtorjiNoviceDelaKontakti

knjigarna > avtorji > k > kama sywor kamanda

POGLEJ V VREČKO
 
avtorji
sodelavci
Mila Kačič
Kama Sywor Kamanda
Alma Karlin
Dean Karnazes
Maja Kastelic
Zlatko Kaučič
Yasunari Kawabata
Nahid Kazemi
Margrit Kennedy
Maylis de Kerangal
Steve Klink
Kluun
Franček Knez
Herman Koch
Jana Kocjan
Tomo Kočar
Tjaša Koprivec
Barbara Korun
Sava Kosmač
Srečko Kosovel
Ahmadou Kourouma
Jani Kovačič
Lojze Kovačič
Matej Krajnc
Josef Kremláček
Davor Krile
Hari Kunzru
Peter Kus
Emir Kusturica

Kama Sywor Kamanda

1952

pesnik, pisatelj, pripovedovalec, gledališki avtor, pisec številnih političnih in kulturnih prispevkov. Rodil se je v  Luebu (Kongo), diplomiral je iz književnosti, novinarstva in političnih ved. Leta 1975 je prejel licenco iz filozofije in humanizma.

Uveljavil se je z zgodbami, ki jih navdihuje tako osebna izkušnja, njegov predstavni svet kot tudi izročilo in resničnost afriške celine. Njegove pripovedi so prepojene s kulturo in civilizacijo afriških dežel in s svojo sporočilnostjo segajo v univerzalni prostor in čas. Pisatelj eksperimentira s pomočjo imaginarija, mitov in simbolov afriške skupnosti v vsem njenem bogastvu in različnosti.

Pesnik, ki je ponovno vdahnil nov dih in veličino sodobni poeziji, milost bogastvu svojega jezika in mojstrstvo metaforiki. Njegovi verzi se sučejo okrog potovanj v resnično in izmišljeno, izgnanstvo in izkoreninjenost, bolečino in srečo, zgodovino in nadčasovno. Njegova poezija, obenem klasična in izvirna, je uravnotežena z globokimi klici, s pretresi telesa in srca.

Kot romanopisec ni Kamanda nikoli prenehal nositi v srcu svoje Afrike in njenih sanj. Izkazal se je kot resničen skrbnik in upornik zoper totalitarne režime, obenem pa kot soudeleženec mož in žena, ki se borijo v tišini za spoštovanje njihovih pravic.

Kamanda je angažirani pisatelj, znan kot »izgubljena duša med sanjami in iluzijami, radostjo in skrbmi afriškega sveta«.

»Kamanda nosi v sebi svoje korenine. V njem biva sentiment pesnika. In prek zelo širokega lirizma, ki preveva njegove strani, pesnik izraža svojo svobodo. Svojo identiteto, prepoznavnost črnega moža, ki daje življenje svojim črnim sestram in bratom. Kamanda se torej uveljavlja z navdušenjem svojega ljustva, njegovih dram, njegovih radosti. Podzemna pesem, ki prepeva, zračna himna, ki zatrese zrak in priklicuje zrak drugih celin.«

- Jacques Lozard

 
seznam del
Internet povezave

Vaša vrečka je prazna.

pogoji poslovanja klub Sanje

Lestvica najbolje prodajanih:

1. Lahko pokukam v tvojo pleničko?

2. Nekaj zelo zelo lepega

3. Alamut (English)

4. Čompe

5. Vstanimo, v suženjstvo zakleti! (1. zvezek)

6. Vstanimo, v suženjstvo zakleti! (2. zvezek)

7. 95 tez

8. Prevarana Slovenija

9. Zvezdica Zaspanka

10. Magične zgodbe starega Egipta