NakupAvtorjiNoviceDelaKontakti

knjigarna > avtorji > p > nara petrovič

POGLEJ V VREČKO
 
avtorji
sodelavci
James Patterson & Maxine Paetro
Martin Page
Orhan Pamuk
Patetico
Charles Patterson
Tone Pavček
Boris Pavelić
Boštjan Pavletič
Elena Pečarič
Charles Pellegrino
Ulrich Peltzer
Tomaž Pengov
Judith Perrignon
Nika Perunović
Dragan Petrovec
Nara Petrovič
Susan Elizabeth Phillips
Zoya Pirzad
Boštjan Gorenc - Pižama
Duša Počkaj
Ana Politkovska
Carla Del Ponte
Draga Potočnjak
Terry Pratchett
France Prešeren
Petra Preželj
Ana Pupedan

Nara Petrovič

1974

Nara Petrovič je človek, ki si upa živeti drugače in na podlagi lastne izkušnje o tem tudi pisati. Je samostojni raziskovalec škodljivih navad, soustvarjalec lepšega sveta, pisatelj, prevajalec, predavatelj, pronicljivi bloger, sonaravni kuhar, priložnostni maser, navdušenec nad permakulturo, divjimi rastlinami, ekološkimi naselji in pristno skupnostjo, predvsem pa ljubitelj življenja.

Bil je eden od koordinatorjev akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu! in akcije Očistimo svet 2012, na 19. Slovenskih dnevih knjige leta 2014 pa je prejel nagrado za najboljši esej. Pogosto nastopa kot zabaven in navdihujoč predavatelj o zelo raznovrstnih temah, upravičeno ga omenjajo kot družbenega terapevta prihodnosti.

Nara pogosto potuje, vedno z dobrim razlogom in namenom: za širjenje obzorij in deljenje izkušenj z drugimi. Od njega lahko pričakujemo veliko mero kulturnosti in modrosti, nikakor pa ne petične uglajenosti in spoštovanja vseh meril bontona. Nara pač dela stvari tako, kot pravi, da je za človeka naravno. Vedno je bos, rad sedi na tleh, kaka čepe, ne zna si zavezati kravate. Prebijanje ledu, pionirstvo, začenjanje novih poglavij na vseh področjih, ki ga pritegnejo, to je njegovo življenje. O vsem tem zna izvrstno pisati, zato je užitek brati njegove knjige in članke ter poslušati njegova zelo interaktivna in dinamična predavanja.

Leta 2014 je v zbirki Luna pri založbi Sanje doživela četrto utelešenje njegova knjiga Človek: navodila za uporabo, dodobra izčiščena in oplemenitena izdaja ter s tem prodornejša in odločnejša izdaja dela, ki si je med slovenskimi ljubitelji sonaravnega načina življenja prislužila že domala kultni značaj.

Do zdaj izdana Petrovičeva dela (založba Žarek): Tri rdeče niti (2001), Človek (2007), Bog (2009), Zaklad z otoka Sumsama (2010) in Ekološka naselja (2012).

Nara Petrovič
seznam del
iz medijev o avtorju
Internet povezave

Vaša vrečka je prazna.

pogoji poslovanja klub Sanje

Lestvica najbolje prodajanih:

1. Vsi moramo biti feministi

2. Nekaj zelo zelo lepega

3. 95 tez

4. #Človek

5. Humoreske - 13 + 8 humoresk

6. Šansoni

7. Sama

8. Žvižgači

9. Recepture za pripremanje jela u Jugoslovenskoj narodnoj armiji (eBesede)

10. Alamut