NakupAvtorjiNoviceDelaKontakti

knjigarna > avtorji > d > zalka drglin

POGLEJ V VREČKO
 
avtorji
sodelavci
Rébecca Dautremer
Mateja Dermelj
Mladen Dolar
Dušan Dovč
Miriam Drev
Zalka Drglin
Veronika Drolc
Zdravko Duša
Irena Duša

Zalka Drglin

Zalka Drglin kot doktorica ženskih študij  in feministične teorije raziskuje sodobne obporodne vednosti in prakse, predava in piše.

Je avtorica ali soavtorica poljudnih, strokovnih in znanstvenih prispevkov in publikacij, kot so Rojstna hiša. Kulturna anatomija poroda in Rojstna mašinerija. Sodobne vednosti in prakse na Slovenskem, pa izobraževalnega in informacijskega gradiva, kot sta knjižici Angeli z mokrimi perutmi ne letijo. Onstran smehljaja: poporodne duševne stiske ali Moj trebušček, najin porod, naše rojstvo. 20 pravic za 20.000 družin.

Prevodov knjig Modrost rojevanja. Porodni vodnik vodilne svetovne babice Ine May Gaskin in Moj porodni načrt. Popoln vodnik za varen in izpolnjujoč porod profesorja Marsdena Wagnerja se je lotila, ker je želela ženskam v roke položiti nekaj zelo uporabnega, pa hkrati navdušujočega branja o poti v materinstvo, jih okrepiti in opogumiti pri odločanju o lastnem porodu, ki jih bo zaznamoval za celo življenje.

Kot vodja programov pri Združenju Naravni začetki se srečuje z izkušnjami, potrebami in vizijami žensk in parov in jih podpira pri njihovem raziskovanju, učenju in oblikovanju porodnega doživetja; deluje tudi kot svetovalka na forumih Porod po meri ženske in Obporodne stiske na www.mamazofa.org.

Kot svetovalka s pomočjo transakcijske analize in na podlagi dolgoletnih izkušenj sodeluje s posameznicami ob iskanju rešitev iz različnih stisk, s katerimi se soočajo v nosečnosti in po porodu.

Prizadeva si za spremembe v razumevanju in praksah skrbi za nosečnico, porodnico in žensko po porodu, pa za novorojenčka in (bodoče) starše nasploh …pa za živalske pravice, pa za ...

Kadar mora sedeti na sestankih, pada v komo in medli od nestrpnosti.

Zaljubljena je v tek, literaturo in teater; bralka, ki sem in tja napiše kakšno kratko zgodbo.

S hčerkama in muco živi v stari Ljubljani - morda jo kdaj nevede srečate, ko na kolesu odbrzi mimo vas po nujnih opravkih.

Stik: zalka.drglin@guest.arnes.si
 

Zalka Drglin
seznam projektov
seznam dogodkov
iz medijev o avtorju
Internet povezave

Vaša vrečka je prazna.

pogoji poslovanja klub Sanje

Lestvica najbolje prodajanih:

1. Alamut (English)

2. Lahko pokukam v tvojo pleničko?

3. Nekaj zelo zelo lepega

4. Pokrpajmo žive

5. Kaj lepega povej

6. Čompe

7. Komunistični manifest

8. Vstanimo, v suženjstvo zakleti! (1. zvezek)

9. Moji izumi | My Inventions

10. Vstanimo, v suženjstvo zakleti! (2. zvezek)