NakupAvtorjiNoviceDelaKontakti

knjigarna > avtorji > r > tomaž rauch

POGLEJ V VREČKO
 
avtorji
sodelavci
Janez Ramoveš
Uršula Ramoveš
Tomaž Rauch
Roman Ravnič
Pavle Ravnohrib
Ana Razpotnik Donati
Vanessa Redgrave
Aleksandra Rekar
Jaka Repič
Mario Rijavec
Jerneja Rodica
Janez Rohaček
Nina Rupel
Ivan Rupnik

Tomaž Rauch

1964

Tomaž Rauch, profesor glasbe, rojen 25. marca 1964 na Jesenicah, je diplomiral na Akademiji za glasbo leta 1990.
 
Delal je kot urednik za komorno glasbo na Radiu Slovenija, po letu 1992 pa se je odločil za samostojno ustvarjalno pot. Dela kot svobodni umetnik, skladatelj, pevec in instrumentalist. Po več letih izkušenj v petju in igranju v folklornih skupinah se je intenzivneje ukvarjal z ljudsko glasbo, najprej v skupini Trinajsto prase, nato v Marko bandi. Skoraj petnajst let pa predvsem raziskuje barve in zvoke na posameznih glasbilih, kar je tudi osnova večine njegovega  skladateljskega delovanja. Sklada glasbo za zbore, priredbe in avtorske skladbe.
 
Kot glasbeni kritik in esejist je v letih 1984–1992 pisal za revije in časopise: Glasbena mladina, Delo, Teleks, Ljubljanski dnevnik, Naši razgledi, Slovenske novice in Oko – Zagreb.
 
Od leta 1993 piše glasbo za animirane in dokumentarne filme, lutkovne predstave, radijske igre ter sodeluje v številnih kulturnih projektih. Poleg avtorskih projektov vrsto let sodeluje s Skladom za ljubiteljske kulturne dejavnosti Republike Slovenije. Zaupano mu je mentorstvo na otroških folklornih taborih za instrumentalno spremljavo in na predavanjih v okviru Srečanj ljudskih pevcev in godcev (od leta 1993).  Bil je glasbeni producent zgoščenke Po prleških gričih (z ljudskimi pevci in godci), Radio Ormož 1999. Tri leta vodi godčevo delavnico v okviru Mednarodnega  folklornega festivala  v Beltincih.
 
Za Radio Slovenija je pripravil vrsto oddaj o ljudski glasbi z različnih delov sveta (približno 25 oddaj za izobraževalno redakcijo). S III. programom Radia Slovenija občasno sodeluje pri glasbenih opremah in skrbi za zvočno podobo oddaje Enciklopedija Slovenija.
 
Zadnja štiri leta pripravlja komentirane glasbene programe, na katerih z besedo in živimi izvedbami predstavlja ljudska glasbila in viže otrokom po slovenskih vrtcih, osnovnih in  srednjih šolah. Nastopa na različnih prireditvah za mladino; pripravil je tudi več samostojnih dobrodelnih predstav za prizadete otroke, slepo in slabovidno mladino in Zvezo društev za cerebralno paralizo.
 
Glasbo večinoma izvaja na lastnih glasbilih, od katerih nekatera tudi sam izdela.

 
seznam projektov
seznam dogodkov

Vaša vrečka je prazna.

pogoji poslovanja klub Sanje

Lestvica najbolje prodajanih:

1. Muzej nedolžnosti

2. Norveški gozd

3. Komunistični manifest

4. Vstanimo, v suženjstvo zakleti! (1. zvezek)

5. Vstanimo, v suženjstvo zakleti! (2. zvezek)

6. Recepture za pripremanje jela u Jugoslovenskoj narodnoj armiji (eBesede)

7. Osamosvojitev

8. Kaj lepega povej

9. Moji izumi | My Inventions

10. Rdečelaska