NakupAvtorjiNoviceDelaKontakti

knjigarna > novice > vse novice

POGLEJ V VREČKO
 
vse novice
Bodite na tekočem z najboljšo svetovno in slovensko literaturo

Vaš e-naslov:
Roald Dahl 100 let!

Ljudje, prižgimo luč! 15 let založbe Sanje

Štirinajstega decembra 2012 je minilo natanko 15 let, odkar smo v rokah pridržali čisto prvo knjigico. Bila je Preprosta ljubezen. In bil je rojstni dan njenega avtorja, Franeta Milčinskega - Ježka. Toda če so bili verzi tedaj mehki, polni upanja, pa so knjige, ki jih predstavljamo danes, manj mehke in prijazne, saj je tudi realnost za prenekaterega med nami postala trda, celo neusmiljena ...

In tako se danes s posebno srečo spominjamo in prebiramo Ježkove verze, saj nam vračajo navdih in pogum biti človek, biti za lepoto, biti za ljubezen, biti za človeka, biti za vsako bitje človek, ki se ga ne bomo sramovali. Tudi zato nam je v neizrekljivo veselje, da smo prav na naš in Ježkov rojstni dan dan natisnili jagodni izbor Ježkovih pesmi, in sicer v zbirki LJUBEZEN NAJ GRE VEDNO V CVET. 

Ta posebna knjiga izhaja v žepni zbirki, kar pomeni, da bo dostopna prav vsem, ki si morejo privoščiti 10 evrov. Vsem drugim pa obljuba, da bomo nekoč, ko bo človek človeku človek, knjigo podarjali. :-)

In tudi vam vsem, ki ste nam vsa leta stali ob strani, najprisrčneje hvala! Z vsakim vašim branjem in vsakim vašim nakupom je raslo tudi zaupanje v naše delo. Brez vašega zaupanja nas ne bi bilo. 


Ob 15. obletnici založbe smo predstavili tudi uspešnico, ki je šokirala svet in razkrila skrito ozadje mehanizmov velikega imperija - IZPOVEDI EKONOMSKEGA MORILCA Johna Perkinsa, resnično zgodbo o vrsti dramatičnih političnih zasukov, kakor jim je dirigirala supervelesila. "Ne nasedajte politikom, ki vabijo tuje korporacije," je v včerajšnjem ekskluzivnem intervjuju za Nedeljski dnevnik poudaril Perkins, ki delo in recepte svojih nekdanjih kolegov prepoznava tudi pri reševanju krize v Evropi in pri nas.

"Na kulturi mora sloneti naša politika, ne pa obratno," vse aktualneje odmevajo besede Srečka Kosovela. V duhu časa zato ustvarjamo zbirko AKTIVNI DRŽAVLJANI, v katero smo ob svetovnem dnevu človekovih pravic premierno povezali mirovniški manifest Stéphana Hessela Dvignite se!, izbor misli divje aktualnega Srečka Kosovela #Pravica in zapis pogovora dalajlame in Stéphana Hessela Napovedujemo mir!.

Na novinarski konferenci ob 15. obletnici založbe Sanje sta se glavni urednici založbe Sanje Tjaši Koprivec in direktorju Roku Zavrtaniku pridružila filozof in politični analitik dr. Igor Pribac ter prof. dr. Jože Mencinger, eden najuglednejših slovenskih ekonomistov.

* Fotografije si lahko ogledate na tej povezavi.

Vaša vrečka je prazna.

pogoji poslovanja klub Sanje

Lestvica najbolje prodajanih:

1. Lahko pokukam v tvojo pleničko?

2. Nekaj zelo zelo lepega

3. Alamut (English)

4. Čompe

5. Vstanimo, v suženjstvo zakleti! (1. zvezek)

6. Vstanimo, v suženjstvo zakleti! (2. zvezek)

7. 95 tez

8. Prevarana Slovenija

9. Zvezdica Zaspanka

10. Magične zgodbe starega Egipta