NakupAvtorjiNoviceDelaKontakti

knjigarna > novice > vse novice

POGLEJ V VREČKO
 
vse novice
Bodite na tekočem z najboljšo svetovno in slovensko literaturo

Vaš e-naslov:
Roald Dahl 100 let!

Izgubljena beseda: turška pisateljica Oya Baydar na Sanjah v Medani

"Vsi slišimo hrup, šepet, vpitje, govor, glasbo, glas narave in njeno tišino, ne slišimo pa krika." (Oya Baydar: Izgubljena beseda)

Prisluhnimo tistim, ki vpijejo na vse grlo, a nihče ne sliši njihovega krika. Tistim, ki spregovorijo v pogumnem in na moč ganljivem romanu Izgubljena beseda Oye Baydar, ki osvetli kurdsko vprašanje in občuteno daje besedo vsem v vrtincu življenja odtujenim in izgubljenim.

Čislana turška pisateljica Oya Baydar, ki je kot politična begunka ducat let živela v več evropskih državah, tudi v nekdanji Jugoslaviji, se s peresom v rokah dotika nevralgičnih točk turške polpretekle zgodovine, kar jo v sodobni turški književnosti postavlja ob bok Orhanu Pamuku.

"Izgubljena beseda je epopeja o iskanju svobode in biti. Pa naj bosta to svoboda in bit naroda ali posameznika," je v recenziji za Planet Siol.net zapisala Mateja A. Hrastar. Da se ne bere le kot intimna pripoved, temveč "kot hrepenenje po iskanju izgubljene besede, ki ga preglasi krik o iskanju izgubljenega sveta. Tistega sveta, kjer človek lahko doseže človeka," je v Sensi izpostavila Danaja Lorenčič. "Pogumna knjiga, ki zrase iz krika. Krika, ki različne ljudi, tujce in bližnjake, poveže v orkan, iz katerega je težko stopiti neprizadet. Že s tem, da prebereš omenjeno knjigo, boš za vedno spremenjen in drugače razmišljujoč," prikimavamo Daniju Mežanu na blogu total(no)subjektivni. Da je roman Baydarjeve "vreden Nobelove nagrade za mir in literaturo", podčrtamo besede naše knjigarke Narcise Žnidar.

Pretresljivo Izgubljeno besedo
, ki jo na 496 straneh beremo v izbrušenem prevodu Erne Pačnik Felek iz turščine, smo okronali za knjigo meseca. Broširana vezava je članom kluba Sanje ves avgust na voljo 30 % ceneje, tako da zanjo odštejete le 12 (redna cena: 16,99 €).

S prav posebnim namenom smo jo izbrali za knjigo meseca! V posebno čast nam je namreč, da bomo ugledno pisateljico in neustrašno borko za človekove pravice Oyo Baydar 28. avgusta gostili na odprtju festivala Sanje v Medani. Tudi letos vas v Brda povabimo konec avgusta, celoten program festivala Sanje v Medani in Šmartno, pravljična vas pa si že lahko ogledate na tej povezavi.

Dovolimo si prisluhniti kriku, dovolimo prisluhniti šepetu - poiskati Izgubljeno besedo!

Vaša vrečka je prazna.

pogoji poslovanja klub Sanje

Lestvica najbolje prodajanih:

1. Humoreske - 13 + 8 humoresk

2. 95 tez

3. #Človek

4. Nekaj zelo zelo lepega

5. Recepture za pripremanje jela u Jugoslovenskoj narodnoj armiji (eBesede)

6. Žvižgači

7. Svoboda ali suženjstvo?

8. #Pravica

9. Strel v tišino

10. Sama