NakupAvtorjiNoviceDelaKontakti

knjigarna > novice > vse novice

POGLEJ V VREČKO
 
vse novice
Bodite na tekočem z najboljšo svetovno in slovensko literaturo

Vaš e-naslov:
Roald Dahl 100 let!

Festivalske zastave plapolajo v Brdih, pod Krvavcem, v Ljubljani

Festivalske zastave plapolajo! Novi človek prihaja! Po vsej Sloveniji odmeva preroško oznanilo Srečka Kosovela.
Odpirate okna, odpirate duri? Se odpravljate v nevihto lepote in resnice?

Šmartno, pravljična vas (27. 8.) - Sanje v Medani (28.-30. 8.) - Sanje pod Krvavcem (do 29. 8.) - Protestivalske igre v Ljubljani (31. 8.) - Knjige festivalskih gostov po sanjskih cenah

ŠMARTNO, pravljična vas
danes, 27. avgusta, na osrednjem trgu in v Hiši kulture obleče čaroben lutkovno-pripovedovalsko-glasbeni plašč za majhne in velike. Že popoldne zaživi pravljični sejem in vse do poznega večera se zvrstijo lutkovna miniaturka iz kovčka za najmlajše LGL Turlututu, predpremiera lutkovne predstave Mihe Arha za otroke in odrasle Krpanova sol, glasbeno-animacijska lutkovna poslastica Papelita in Brencl bande za mlado in staro Papir’n Muzika ter lutkovna satira Matije Solceta za odrasle Pavliha revival. Vmes se zasliši živo pripovedovanje, rajanje za vso družino pa obljublja etno zasedba Brencl banda z gosti.

SANJE V MEDANI, dnevi knjige in vina v Brda pokličejo že petič zapovrstjo, med 28. in 30. avgustom na Grad Dobrovo in na Gradnikovo domačijo v Medani.

V četrtek, 28. avgusta, Grad Dobrovo v svoj naročaj povabi priljubljeno pesnico Nežo Maurer, cenjeno turško pero in borko za človekove pravice Oyo Baydar in svetovljanskega novinarja Branka Sobana. Meh harmonike čudežno raztegne Marko Hatlak, glasbeno piko na i pristavi indijski mojster karnatskega petja Mahesh Vinayakram.

V petek, 29. avgusta, pod Gradnikovo murvo v Medani svoje poetično bitje in žitje razprejo nagrajevana mariborska pesnica Erika Vouk, slovensko-bosanski pesnik melodičnih stihov Josip Osti, uveljavljena briška literarna kritičarka in pesnica Petra Koršič ter mojster avstralske književnosti David Brooks. V električnem pesniško-glasbenem performansu Mehanikom! Tjaše Koprivec, Jureta Capudra in Bora Zakonjška spregovori Srečko Kosovel. V medansko noč nas zaziba virtuozna škotska violinistka in pevka Kate Young.

Za sobotni vrhunec, 30. avgusta, Medana gosti Lovca na ljudi, edinstven pesniško-glasbeni večer vsestranske vélike umetnice Svetlane Makarovič, pevke in harfistke Zvezdane Novaković, igralke Mirjane Šajinović in pevke Aphre Tesla; tako unikatne zasedbe slovensko občinstvo še ni - in je bržda tudi ne bo nikoli več - doživelo!

V polnem zagonu je festival SANJE POD KRVAVCEM na Dvoru Jezeršek v Cerkljah na Gorenjskem. Poleg preostalih festivalskih priboljškov si velja danes, 27. avgusta, privoščiti sonaravno prazNAROvanje s Človekom in Naro Petrovičem, v petek, 29. avgusta, pa pogovorni potep okrog sveta do srca s popotniško družino Grubar.

V duha opomina državi, da mora služiti človeku, se s Protestivalskimi igrami v nedeljo, 31. avgusta, na ploščadi pred Slovenskim etnografskim muzejem začenja utripanje Festivala Sanje v Ljubljani pod skupnim naslovom NOVI ČLOVEK PRIHAJA!. V sodelovanju s Protestivalom se obeta druženje vseh ljudi protestivalskega duha, ki bo ob igrah, delavnicah, glasbi, projekcijah, družbeno angažiranih omizjih in revolucionarnem plesu tudi spoznavni dogodek z Združeno levico in njenimi poslanci.

Septembra v Ljubljani napovedujemo še pogovorni večer z Davidom Brooksom, praznovanje z mumini Mumindan, protestno branje za Edwarda Snowdna in literarni večer z Miljenkom Jergovićem.

D o b r o d o š l i ! Vse prireditve so brezplačne pa še knjige festivalskih gostov vas pričakajo po sanjskih cenah - tako v knjigarnah založbe Sanje kot na festivalskih prizoriščih, kjer ujamete še neprecenljiv avtogram svojega priljubljenega sukalca peresa. Za pokušino pred festivalom v nadaljevanju nanizamo prgišče iskric iz čisto svežih intervjujev z našimi avtorji.

Čutite to svetlikanje? Novi človek prihaja! Stopite v korak z njim!

Vaša vrečka je prazna.

pogoji poslovanja klub Sanje

Lestvica najbolje prodajanih:

1. 95 tez

2. Humoreske - 13 + 8 humoresk

3. #Človek

4. Nekaj zelo zelo lepega

5. Žvižgači

6. Recepture za pripremanje jela u Jugoslovenskoj narodnoj armiji (eBesede)

7. Svoboda ali suženjstvo?

8. #Pravica

9. Strel v tišino

10. Pokrpajmo žive