NakupAvtorjiNoviceDelaKontakti

knjigarna > novice > vse novice

POGLEJ V VREČKO
 
vse novice
Bodite na tekočem z najboljšo svetovno in slovensko literaturo

Vaš e-naslov:
Roald Dahl 100 let!

MUMINzakladi: stripi, zvezki, priponke, razglednice, magneti ...

"Fantastična mojstrovina. Prisežem." (Neil Gaiman) Prva dvojica v seriji barvnih stripov o muminih! Mumin in morje in Mumin se zaljubi. Poleg knjižnih zakladov pa še stripi, zvezki, priponke, razglednice, magneti ...

"Izgubljeni zaklad je znova najden. Ena najprisrčnejših, najbolj neobičajnih zgodb v stripu, kar jih je bilo kdaj napisanih in narisanih. Fantastična mojstrovina. Prisežem." (Neil Gaiman)

Mumini te nagovorijo potihoma, a se te globoko dotaknejo, vemo vsi skriti in odkriti oboževalci teh ljubečih, pravičniških, razmišljujočih, neustrašnih in nadvse hudomušnih trolčkov, ki jih je ustvarila svobodomiselna domišljija Tove Jansson.

Letos praznujemo 100-letnico rojstva velike finske pisateljice in ilustratorke, ki smo jo poleg sobotnega praznovanja Mumindan (vabljeni k ogledu fotografij) pri založbi Sanje počastili s prvima v seriji barvnih stripov o muminih: Mumin in morje in Mumin se zaljubi.

Muminočka se je odločil - napisal bo veličasten roman o morju. Družina se zatorej preseli na osamljeni otok. Muminočka brž potem postane čisto pravi svetilničar. Nadvse kmalu je očitno, da je z otokom nekaj narobe: vse naokrog razsajajo duhovi, v radiu gnezdijo podgane in odločno prepovedujejo prenose, ni glasbe, ni zofe, ni senčnice za čajanke … Duhovita zgodba izvrstne Tove Jansson Mumin in morje bo razveselila vso družino.

Mumindol je zajela povodenj. Smrkljica in Mumin želita biti v pomoč - pod domači krov povabita gospodično La Guno, osrednjo zvezdo gostujočega cirkusa, ki se izkaže za nemalo zahtevno gostjo. Mumin, ki je bil prebral ljubezenski roman ali dva preveč, se do ušes zaljubi vanjo. In že je ogenj v strehi! Mumin se zaljubi, prav res! Zgodba, ki jo podpisuje priljubljena finska ustvarjalka, bo teknila tako majhnim kot velikim.

Stripovski mojstrovini odmerita 9,95 € na mumindogodivščino. Da si bo lažje zapomniti muminmodrosti, Mumina srečate tudi na krasnih zvezkih formata A4, ki so na voljo v šestih motivih: Mumin je presenečen, Mumin ob drevesu, Mumin pod dežnikom, Mumin razmišlja, Mumin se ozira in razposajeni Mumin.

Uvodni dvojec stripov, zvezki, priponke, magneti in razglednice z na moč prikupnimi motivi muminov so šele začetek muminzgodbe založbe Sanje, saj napovedujemo še darilne priponke v treh velikostih, šolski planer in rokovnik za odrasle pa platnene vrečke in ... pustite se presenetiti.

V želji, da bomo znali živeti v sožitju in strpnosti kot Tovejini junaki v Mumindolu, vas prisrčno pozdravljamo!

Vaša vrečka je prazna.

pogoji poslovanja klub Sanje

Lestvica najbolje prodajanih:

1. Humoreske - 13 + 8 humoresk

2. #Človek

3. 95 tez

4. Nekaj zelo zelo lepega

5. Žvižgači

6. Recepture za pripremanje jela u Jugoslovenskoj narodnoj armiji (eBesede)

7. Svoboda ali suženjstvo?

8. #Pravica

9. Strel v tišino

10. Magične zgodbe starega Egipta