NakupAvtorjiNoviceDelaKontakti

knjigarna > novice > vse novice

POGLEJ V VREČKO
 
vse novice
Bodite na tekočem z najboljšo svetovno in slovensko literaturo

Vaš e-naslov:
Roald Dahl 100 let!

Masaru Emoto (1943-2014) | slovo vodilnega svetovnega raziskovalca vode

S hvaležnostjo se spominjamo Masaruja Emota, ki se je v 72. letu starosti poslovil pred nekaj dnevi. Najlepši spomin na vodilnega svetovnega raziskovalca vode ostaja njegova knjiga Sporočilo vode. Knjiga modrosti narave je leta 2004 tudi v slovenski izdaji odprla nova obzorja vsem iskrenim iskalcem resnice, ki spoštujejo življenje in naravo.

"Z ljubeznijo in hvaležnostjo lahko rešimo vodo na Zemlji."

Masaru Emoto (22. 7. 1943-17. 10. 2014)

Masaru Emoto se je rodil leta 1943 v Jokohami na Japonskem. Diplomiral je s področja humanistike, s poudarkom na mednarodnih odnosih. Oktobra 1992 je prejel častni naziv doktor alternativne medicine. Že zgodaj se je posvetil raziskovanju skrivnosti vode po vsem svetu. Ugotovil je, da vodni kristali razkrivajo pravo naravo vode. V dvanajstletnem raziskovalnem delu je dokazal, da je voda sposobna shranjevati ne samo informacije, ampak tudi čustva in zavest. Prvi na svetu je odkril metodo, ki mu je omogočala fotografiranje zamrznjenih kristalov vode. Fotografije je predstavil v knjigi Sporočilo vode, ki je prevedena v številne jezike in je doživela vrsto ponatisov.

Emoto je dvanajst let preučeval in raziskoval, kako bi informacije, prepisane v vodo, napravil vidne. Ko je naredil na deset tisoče fotografij vode iz Japonske in od drugod po svetu, se mu je porodila zamisel, da bi vodo izpostavil klasični in moderni glasbi ter jo nato fotografiral. Pri svojih poskusih je uporabljal destilirano vodo, saj tvori preproste, jasne kristalne strukture. Vodni kristali so na poskuse izpostavljanja glasbi reagirali različno. Ko je bila voda izpostavljena denimo Beethovnovi Pastoralni simfoniji, so nastali čudoviti kristali. Emoto je tako ugotovil, da voda shranjuje tudi naše misli in čustva, kar je dokazal tudi z raziskavami ob naravnih katastrofah. Mnogo alternativnih terapij, med katerimi je najbolj znana homeopatska, uspešno uporablja spomin vode za zdravljenje.

Da je vodo mogoče informirati, da lahko shranjuje informacije in jih tudi oddaja v okolje, je z vrsto raziskav potrdila tudi slovenska raziskovalna skupina Hydronic. Člani skupine se strinjajo, da je delo znanstvenika Masaruja Emota izjemnega pomena. V njegovi knjigi Sporočilo vode je objavljenih nekaj najlepših posnetkov vode, slovenska izdaja pa vsebuje tudi ekskluzivne posnetke slovenskih voda, in sicer iz Ljubljane, Maribora in slapa Savica, ki so bile izpostavljene Zdravljici in pesmi Krst pri Savici, ter nato poslane na preučevanje na Japonsko. Oglejte si fotografije kristala vode slapa Savica in kristala iste vode, ki je "poslušala" Prešernov Krst pri Savici.

Masaru, hvala za čudovito sporočilo o modrosti vode, za knjigo, ki jo je treba začutiti.

Vaša vrečka je prazna.

pogoji poslovanja klub Sanje

Lestvica najbolje prodajanih:

1. Humoreske - 13 + 8 humoresk

2. #Človek

3. 95 tez

4. Nekaj zelo zelo lepega

5. Recepture za pripremanje jela u Jugoslovenskoj narodnoj armiji (eBesede)

6. Žvižgači

7. Svoboda ali suženjstvo?

8. #Pravica

9. Strel v tišino

10. Sama