NakupAvtorjiNoviceDelaKontakti

knjigarna > novice > vse novice

POGLEJ V VREČKO
 
vse novice
Bodite na tekočem z najboljšo svetovno in slovensko literaturo

Vaš e-naslov:
Roald Dahl 100 let!

"Vse za nas in nič za druge." (Noam Chomsky: Profit pred ljudmi)

V silnem primežu neoliberalne logike je znova na svetlem knjiga Noama Chomskega Profit pred ljudmi, v kateri ugledni politični aktivist in filozof ostroumno rešeta zgodovino in predzgodovino trgovinskih sporazumov, proti katerim se danes bori slovenska civilna družba.

"Profit pred ljudmi je obvezno branje za vsakega aktivnega državljana," je po oceni predstavnika Koalicije proti tajnim sporazumom Andreja Gnezde knjiga še kako aktualna, saj priča, da se zgodovina ponavlja, da tajni sporazumi delujejo po identičnih mehanizmih, njihov edini namen pa je spodkopavanje obstoječih socialnih, delavskih, okoljskih in drugih pravic ob rušilnem spodbujanju mednarodne trgovine.

V koaliciji, ki je povezala številne progresivne sile v slovenski družbi, nasprotujejo trem trenutno najbolj perečim čezatlantskim tajnim trgovinskim sporazumom – TTIP, CETA in TISA, ki bodo, če bodo sprejeti, občutno omejili suverenost in avtonomnost držav.

"Zelo pomembno je, da prebivalstvo odkrije, kaj načrtujejo z njim. Napori vlad in medijev, da bi vse skupaj držali pod preprogo, z izjemo obveščanja njihovih 'domačih strank', so povsem razumljivi," opozarja Noam Chomsky, Gnezda pa še izpostavlja, da je "nujno treba ozavestiti javnost, da reče NE teptanju svobode in sklepanju tovrstnih sporazumov mimo njene vednosti".

Profit pred ljudmi daje upanje, da je posamezne bitke mogoče dobiti, čeprav vojna še traja. Da dobimo čim več bitk in okrepimo moč civilne družbe, je žepna knjiga dosegljiva za 7 evrov.

Za človeka. Za človeka pred profitom.

Vaša vrečka je prazna.

pogoji poslovanja klub Sanje

Lestvica najbolje prodajanih:

1. Humoreske - 13 + 8 humoresk

2. #Človek

3. 95 tez

4. Nekaj zelo zelo lepega

5. Žvižgači

6. Recepture za pripremanje jela u Jugoslovenskoj narodnoj armiji (eBesede)

7. Svoboda ali suženjstvo?

8. #Pravica

9. Strel v tišino

10. Magične zgodbe starega Egipta