NakupAvtorjiNoviceDelaKontakti

knjigarna > dela > sanje | priročniki > modrost rojevanja

SHRANI V VREČKO
POGLEJ V VREČKO
 
vsa dela
pravkar izšlo
novosti
v pripravi (prednaročilo)
v akciji
sanje 20 let
žeparke
roman | svet
roman | slovenija
zbirka | dokumenta
zbirka | aktivni državljan
šport | alpinizem
zbirka | mumini
zbirka | ježek
zbirka | zaspanka
zbirka | sanjska knjigica
zbirka | bartol
zbirka | afrika
zbirka | srebrni glas
zbirka | hiša pesmi
zbirka | kriminalka
ljubezen | erotika
zbirka | zvočna knjiga
zbirka | glasba
zbirka | luna
zbirka | ocean
zbirka | prešeren
sanje | zgodbe
sanje | monografije
sanje | spomini
sanje | kratka zgodba
sanje | priročniki
sanje | bibliofilske izdaje
sanje | international editions
sanje | posebne izdaje
darilni boni
film
knjige | druge založbe
emzin
boni
Bodite na tekočem z najboljšo svetovno in slovensko literaturo

Vaš e-naslov:
Roald Dahl 100 let!

Prevod:  Zalka Drglin
Lektoriranje:  Mateja Dermelj
Oblikovanje:  Bojana Malarič

Modrost rojevanja

Porodni vodnik vodilne svetovne babice

Ina May Gaskin

Hočete porod, h kateremu se boste vračali po navdih in pogum? Porodni vodnik vam pomaga k modrim odločitvam.

Porodni vodnik je namenjen bodočim mamicam, pa tudi vsem drugim, ki si upajo pomisliti, da bi morale imeti ženske pravico vzeti porod v svoje roke. Vsaka potrebuje babico, ki z ljubeznijo opazuje razcvetanje poroda in pomaga ženski v nosečnosti, skrbi zanjo in otroka med porodom in po njem, jo spodbuja in ji pomaga, da je sproščena in da se lahko prepusti porodni ekstazi. Vodnik naravnega poroda združuje modrost tradicionalnega babištva z najsodobnejšimi znanstveni dognanji. Ina May Gaskin z globokim spoštovanjem ženskega telesa in njegovih moči razgrinja, kako na primer pokončni položaji med porodom, vleka za vrv, obešene pod strop, ljubeče besede in ljubkovanje prsi pomagajo, da se porod odvija v pravem ritmu. Govori o tem, kako s petjem in smehom med rojevanjem ženska sama zaščiti svoj presredek pred raztrganinami. Razkriva, kako nespametni ukrepi sodobnega medikaliziranega poroda v bolnišnicah ženske omejujejo in včasih celo škodujejo njim in njihovim otrokom.

Izjemno navdihujoče darilo partnerki, s katero pričakujete otročička, hčerki, ki morda nosi vašega vnučka, noseči prijateljici v najdragocenejšo pomoč, vaši mami kot obliž na rano, ki jo je za seboj pustila travmatična porodna izkušnja. Vstopite v svet drugačnega, osupljivega, žensko-osrediščenega poroda! Za vnovično povezavo z lepoto poroda!

Prva knjiga v slovenščini, ki prikazuje babiški način razmišljanja.

* Ina May Gaskin je knjigo predstavila v Ljubljani konec novembra 2007  - posnetek si lahko ogledate na Čarli TV.

Kjerkoli in kakorkoli hočete roditi, vaša izkušnja bo zaznamovala vaše občutke, mišljenje, telo in vašega duha za celo življenje.

Komentarji in ocene

Povprečna ocena obiskovalcev:

  (0 ocen)

Vaša ocena:

za ocenjevanje del se morate prijaviti.

Mnenja:

23.januar 2009 09:42 -  Mojca

Vaše mnenje o delu:

za podajanje mnenj se morate prijaviti.

Datum izida: 27.11.2007
Trda vezava

Obseg: 352 strani
Format: 16 x 24 cm
ISBN / EAN: 978-961-6653-47-3

Cena z DDV: 24,99 EUR

Sanjska cena: 22,49 EUR *

Prihranite: 2,50 EUR

( * velja za člane knjižnega kluba Sanje - članstvo brez obveznosti; 10% popust)

Ni na zalogi - RAZPRODANO!

Druge izdaje:
broširana vezava , Kiosk

SHRANI V VREČKO
več o avtorju
vsa dela avtorja

Nič ni pomembnejše od tega, kako smo rojeni. Na to preprosto dejstvo smo kar predolgo pozabljali. Vodnik Modrost rojevanja Ine May in njena prva knjiga Spiritual Midwifery sta vse, kar potrebujemo za ponovno povezavo z lepoto poroda, ki ženskam daje moč. Tak porod je osupljivo darilo ženskam za vsa človeška življenja na Zemlji.

Močno upam, da bo čim več nosečnic prebralo to knjigo in spoznalo njeno modrost. Tako se bodo spomnile lastne ženske modrosti in je ne bodo nikoli pozabile. Hvala ti, Ina May, iz dna srca hvala za ta vodnik naravnega poroda, ki lahko spremeni svet.
- Christiane Northrup, dr. med., avtorica knjige Žensko telo, ženska modrost in Modrost menopavze

Nekatere knjige lahko izboljšajo življenje vsakogar na tem planetu. Ta je ena izmed njih.
- Alice Walker, avtorica romana Nekaj vijoličnegaNe samo, da je Ina May Gaskin najbolj znana babica v ZDA; v resnici je najbolj znana babica na svetu! Ko boste prebrali to knjigo, boste razumeli, zakaj je tako. Ina May se je o porodu učila neposredno, tako, da je pomagala ženskam med rojevanjem. Skozi zgodbe, ki so nanizane v tej vznemirljivi novi knjigi, lahko posameznica izkuša njen proces učenja. Tako kot se je učila Ina May, tako se bo njena bralka učila o sebi, svojem telesu in svojih sposobnostih rojevanja. Vodila jo bo skozi labirint novih porodniških tehnologij in ji pokazala pot k modrim odločitvam in resnični informirani izbiri.
- Robbie Davis-Floyd, avtorica knjige Birth as an American Rite of Passage

Porodni vodnik je prva knjiga v slovenskem jeziku, ki odraža babiški način razmišljanja. Za babiško filozofijo je značilno, da nosečnost, porod in poporodno obdobje pojmuje kot fiziološka obdobja v življenju ženske - ko te potrebujejo več pozornosti, a predvsem pozornosti v obliki podpore, manj pa v smislu zdravljenja. Babiška podpora ženski v nosečnosti, med porodom in v obdobju po porodu naj bo tako informativna kot tudi fizična in psihična, skratka, označuje naj jo ljubeča in pozorna skrb za posameznico, ki postaja mati. Ina May Gaskin nam je vsem babicam v spodbudo in zgled, kako spremljati žensko v nosečnosti, med porodom in v poporodnem obdobju, nosečim ženskam pa v navdih pri odločanju o postopkih in posegih v času pričakovanja.
- mag. Ana Polona Mivšek, dipl. bab.

Ina May Gaskin je čudovita babica in neverjetno dobra pripovedovalka zgodb, hkrati pa avtorica, ki globoko razmišlja o literarnem in metaforičnem mestu poroda v tej državi. Ta knjiga sodi na nočno omarico vsake ženske, ki pričakuje otroka.
- Chris Bohjalian, avtor romanov Midwives in The Buffalo Soldier

Preprosto rečeno, Ina May Gaskin je brez dvoma najpomembnejša oseba v obporodni skrbi v Severni Ameriki. Kot perinatolog in kot zdravnik-praktik lahko bralkam in bralcem zagotovim, da vse, o čemer Ina May Gaskin v knjigi govori, temelji na najboljših znanstvenih podatkih. To knjigo bi morala prebrati vsaka ženska, ki je noseča ali ki kdaj namerava imeti otroka, in vsaka babica, medicinska sestra, doula, voditeljica tečaja za porod in vsak zdravnik ali zdravnica, ki pomaga ali bo morda kdaj v prihodnosti pomagala ženski skozi izkušnjo poroda.
- Marsden Wagner, dr. med., mag., bivši vodja Oddelka za zdravje žensk in otrok, SZO

Edinstvena Ina May Gaskin tokrat z nami deli svojo modrost poroda z razlago, kako je skupaj s skupino babic dosegla tako izjemno dobre rezultate in z natančnim pojasnilom, zakaj se naravni porodni proces, če ga prepustimo njegovim lastnim silam, tako čudovito razvija. Hvaležno branje za vsako, ki se želi poučiti o porodnih izbirah.
- Hope Edelman, avtorica knjige Motherless Daughters

Ina May Gaskin je ameriški zaklad. Ta neprecenljiv vodnik predstavlja združitev njenih številnih izkušenj in poglobljenega uvida, namenjen novim generacijam in soočenju z novimi tehnologijami. Nepogrešljivo!
- Naomi Wolf, avtorica knjig The Beauty Myth in Misconceptions

Porodni vodnik je prva knjiga v slovenščini, ki prikazuje babiški način razmišljanja. Za tega je značilno, da nosečnost, porod in poporodno obdobje pojmuje kot fiziološka obdobja v življenju ženske - ko te potrebujejo več pozornosti, vendar predvsem v obliki podpore, manj pa v smislu zdravljenja.
- Moje zdravje (priloga Dnevnika)


... je njegova neprecenljiva vrednost v tem, da vrača zaupanje v žensko telo. V sodobni družbi, kjer smo ženske podvržene ideologiji, da je vitkost telesni lepotni ideal, resnična vrednost ženskega telesa skorajda tone v pozabo.
- Danaja Lorenčič, Sensa


Vaša vrečka je prazna.

pogoji poslovanja klub Sanje

Lestvica najbolje prodajanih:

1. Norveški gozd

2. Muzej nedolžnosti

3. Komunistični manifest

4. Vstanimo, v suženjstvo zakleti! (1. zvezek)

5. Vstanimo, v suženjstvo zakleti! (2. zvezek)

6. Recepture za pripremanje jela u Jugoslovenskoj narodnoj armiji (eBesede)

7. Osamosvojitev

8. Kaj lepega povej

9. Amerikanka

10. Čompe