NakupAvtorjiNoviceDelaKontakti

knjigarna > dela > sanje | posebne izdaje > sporočilo vode

SHRANI V VREČKO
POGLEJ V VREČKO
 
vsa dela
pravkar izšlo
novosti
v pripravi (prednaročilo)
v akciji
sanje 20 let
žeparke
roman | svet
roman | slovenija
zbirka | dokumenta
zbirka | aktivni državljan
šport | alpinizem
zbirka | mumini
zbirka | ježek
zbirka | zaspanka
zbirka | sanjska knjigica
zbirka | bartol
zbirka | afrika
zbirka | srebrni glas
zbirka | hiša pesmi
zbirka | kriminalka
ljubezen | erotika
zbirka | zvočna knjiga
zbirka | glasba
zbirka | luna
zbirka | ocean
zbirka | prešeren
sanje | zgodbe
sanje | monografije
sanje | spomini
sanje | kratka zgodba
sanje | priročniki
sanje | bibliofilske izdaje
sanje | international editions
sanje | posebne izdaje
darilni boni
film
knjige | druge založbe
emzin
boni
Bodite na tekočem z najboljšo svetovno in slovensko literaturo

Vaš e-naslov:
Roald Dahl 100 let!

Prevod:  Irena Jarc
Primerjava z japonskim izvirnikom:  Nika Cejan
Uvod k slovenski izdaji:  Janko Jamšek, Igor Kononenko
Redakcija besedila in lektoriranje:  Nives Vidrih
Oblikovanje in prelom:  Veronika Saje
Urednik:  Rok Zavrtanik

Sporočilo vode

Monografija

Masaru Emoto

VODA - ZRCALO DUŠE
Voda obdaja naš svet, s sabo nosi vse nečistoče in jih raztaplja. Voda je izvor življenja in če je onesnažena, je vprašljiv tudi obstoj živih bitij. Največ vode prihaja direktno iz podtalnice ali iz rek. Tekoča voda je večinoma podvržena postopku sterilizacije in dezinfekcije s klorom. Od tu je potem napeljana v gospodinjstva.
Ko je Japonec Masaru Emoto opazoval te procese, je začel iskati način, kako bi lahko kakovost vode natančno ocenil. V dvanajstletnem raziskovalnem delu je dokazal, da je voda sposobna shranjevati ne samo informacije, ampak tudi čustva in zavest. Pri svojem delu je preučeval, kako bi spomin vode in informacije, shranjene v vodi, naredil vidne. Naredil je na deset tisoče fotografij zmrznjene vode, izpostavljene različnim čustvom, glasbi ipd. Izkazalo se je, da se pri -5 stopinj Celzija formirajo optimalni pogoji za preučevanje kristalizacijskih oblik vode z ohlajenim mikroskopom. Dobra voda se, podobno kot snežinke, kristalizira v obliki šesterokotnika. Po zgradbi in barvi kristala ter po njegovem središču lahko sklepamo, kakšne so informacije, ki so shranjene v vodi, in jih na podlagi tega tudi interpretiramo.
Zgodba se je začela, ko sta se leta 1986 srečala Emoto in ameriški biokemik Lorenzen, ki je prvi naredil poskus z mikroklastersko vodo. Razvil je metodo bioresonance, ki služi za prepis informacij v vodo, le-ta pa potem informacije shranjuje. Bioresonanca se danes uporablja večinoma za izdelavo homeopatskih zdravil. Lorenzovo delo je na Emota naredilo velik vtis, zato je s seboj na Japonsko vzel njegov fotoaparat in kar dvanajst let preučeval in raziskoval, kako bi informacije, prepisane v vodo, napravil vidne. Najprej je naredil na deset tisoče fotografij vode iz Japonske in od drugod po svetu, nato pa se mu je porodila zamisel, da bi vodo izpostavil klasični in moderni glasbi ter jo nato fotografiral. Pri svojih poskusih je uporabljal destilirano vodo, saj tvori enostavne, jasne kristalne strukture. Vodni kristali so na poskuse izpostavljanja glasbi reagirali različno. Ko je bila voda izpostavljena denimo Beethovnovi Pastoralni simfoniji, so nastali čudoviti kristali. Voda je bila izpostavljena tudi pisanim in govorjenim besedam. Vodo so porazdelili v dve epruveti, na eno so napisali »hvala«, na drugo pa »ti, norec«. Epruveti so eno noč pustili stati, nato pa so vodo zamrznili in fotografirali izoblikovane kristale. Vodi sta se povsem razlikovali: prva je izoblikovala zelo lepe kristale, druga je bila skoraj črna. Emoto je tako ugotovil, da voda shranjuje tudi naše misli in čustva, kar je dokazal tudi z raziskavami ob naravnih katastrofah (npr. potresu). Mnogo alternativnih terapij, med katerimi je najbolj znana homeopatska, uporablja spomin vode za zdravljenje in ima pri tem lepe uspehe.
Da je vodo možno informirati, da lahko shranjuje informacije in jih tudi oddaja v okolje, je z vrsto raziskav potrdila tudi slovenska raziskovalna skupina Hydronic. Člani skupine se strinjajo, da je delo znanstvenika Masaruja Emota izjemnega pomena. V njegovi knjigi z naslovom Sporočilo vode je objavljenih nekaj najlepših posnetkov vode, slovenska izdaja pa vsebuje tudi ekskluzivne posnetke slovenskih voda, in sicer iz Ljubljane, Maribora in slapa Savice, ki so bile izpostavljene Zdravljici in pesmi Krst pri Savici, ter nato poslane na preučevanje na Japonsko.
Poglejte ekskluzivne fotografije kristala vode slapu Savica ter kristala iste vode, ki je poslušala Prešernov Krst pri Savici - kliknite gumb "Prelistaj"
Preberite poglavje o vodovodnih vodah v mestih - kliknite gumb "Preberi"

Čutim, da je moja knjiga Sporočilo vode prinesla sporočilo v skupnem jeziku vsega sveta. Ne zato, ker sem jo jaz napisal, ampak zato, ker se je porodila iz kan-sha, hvaležnosti, ljudem.
Masaru Emoto

Komentarji in ocene

Povprečna ocena obiskovalcev:

  (2 oceni)

Vaša ocena:

za ocenjevanje del se morate prijaviti.

Mnenja:

Mnenj obiskovalcev še ni na voljo.

Vaše mnenje o delu:

za podajanje mnenj se morate prijaviti.

Monografija
Trda vezava (s ščitnim ovitkom), barvni tisk
Obseg: 151 strani, 178 fotografij
Format: 21,5 x 26,5 cm


Teža: 761 g
ISBN / EAN: 961-6387-37-5

Cena z DDV: 19,95 EUR

Sanjska cena: 17,96 EUR *

Prihranite: 1,99 EUR

( * velja za člane knjižnega kluba Sanje - članstvo brez obveznosti; 10% popust)

Na zalogi - dobavljivo takoj

SHRANI V VREČKO
več o avtorju
vsa dela avtorja

Pred vami je knjiga, ki prav gotovo prinaša nova obzorja za vse iskrene iskalce resnice, ki spoštujejo življenje in naravo. Ko mi je pred leti prvič prišla v roke, sem začutil, da prinaša tisto dolgo pričakovano sporočilo, ki na preprost in vsakomur dostopen način omogoča spoznanje enosti Stvarstva, ki povezuje materijo in duha, znanost in ezoteriko. Spoznal sem, da imam pred seboj knjigo modrosti narave, ki jo je treba predvsem začutiti s srcem, knjigo, ki je ni mogoče prebrati do konca.
- Janko Jamšek, iz spremne besede

Založba Sanje je poskrbela za prevod te večkrat prevedene in ponatisnjene knjige avtorja, ki se petnajst let posveča raziskovanju različnih obrazov vode in njenih vzrokov ... S svojim pionirskim delom, dolgoletnimi raziskavami opazovanja zamrznjenih kristalov vode pod mikroskopom - pri čemer je prvi na svetu odkril metodo, ki mu je omogočila fotografiranje zamrznjenih kristalov vode - je dokazal, da voda shranjuje številne informacije, kamor sodijo tudi čustva in zavest.
- Jasna Vombek, Dnevnik

... z drznimi idejami širi svet možnega, predvsem pa razbija enostavno predstavo, da je voda nekaj, kar je. Da se lahko spreminja samo, če je podvržena poluciji okolja. Delo torej, ki vodi iz surovine povzdigne na raven prebivalca našega planeta. Voda čuti, uživa, zdravi, navsezadnje - lahko bi se celo zaljubila.
- Bernard Nežmah, Mladina

Pogosto jo imamo za samoumevno, toda voda si zasluži vse naše spoštovanje. Iz nje smo zgrajeni, ohranja nas pri življenju in s svojimi nenavadnimi kristali nosi informacije ter sporočila, kot sta ljubezen in hvaležnost.
- Neda Džakula, Sensa


Vaša vrečka je prazna.

pogoji poslovanja klub Sanje

Lestvica najbolje prodajanih:

1. Norveški gozd

2. Muzej nedolžnosti

3. Komunistični manifest

4. Vstanimo, v suženjstvo zakleti! (1. zvezek)

5. Vstanimo, v suženjstvo zakleti! (2. zvezek)

6. Osamosvojitev

7. Recepture za pripremanje jela u Jugoslovenskoj narodnoj armiji (eBesede)

8. Kaj lepega povej

9. Čompe

10. Rdečelaska