knjigarna
SanjeDelaAvtorjiFestivalNovice

založba > oddajanje rokopisov

poslanstvo
klub sanje
kontaktirajte založbo
oddajanje rokopisov
zaposlitev
kako do nas
katalogi sanje
piškotki
zahvala naročnikom
sporočila medijem
fotografije za medije
objavljeni članki
Roald Dahl 100 let!

Če bi želeli založbo Sanje seznaniti s svojim predlogom, besedilom ali zamislijo za izdajo, vam predlagamo naslednje:
- preučite program založbe in presodite, ali bi vaš predlog lahko sodil vanj
- pripravite kratko predstavitev predloga
- v kolikor imate že pripravljen uvodni odlomek besedila, ki ga želite predlagati, ga priložite


Če menite, da bo uredništvo založbe vaš predlog zanimal, ga lahko pošljete skupaj s kratko predstavitvijo na urednistvo@sanje.si ali po navadni pošti na naslov: Uredništvo, Založba Sanje, Leskoškova cesta 12, 1000 Ljubljana.Prosimo vas tudi, da z razumevanjem sprejmete naslednje obvestilo:

Na založbo danes prihaja že toliko predlogov in besedil, da v uredništvu vseh ne moremo niti pregledati... zagotovo pa mnogih ne uspemo pregledati na način, ki si ga vsaka zamisel zasluži, torej primerno poglobljeno.

Ob tem želimo posebej poudariti, da v primeru našega molka ali neodločitev le-teh ne vzamete osebno. Založba Sanje natisne le nekaj deset projektov letno... kar je precej manj kot odstotek vseh zamisli in predlogov, ki prispejo do nas od "zunaj". Pa, verjemite, tudi sami jih imamo veliko.
Res, prav nič osebnega ni v našem molku. Vanj smo v resnici, pogosto proti svoji volji, preprosto prisiljeni... Sicer zastane in obstane delo, ki nam sploh omogoča preživetje ob opravljanju osnovne dejavnosti.


Prosimo vas tudi, da ne pričakujete, da bo uredništvo pojasnjevalo svoje odločitve; če bi to želeli korektno izvajati - in drugačnih pojasnil si gotovo niti ne zaslužite - bi morali zaposliti dodatno osebje, česar si v tem trenutku še ne moremo privoščiti.


Naj zaključimo z znanim, oguljenim reklom: nenaročenih besedil in drugih nenaročenih materialov ne vračamo.