Brezplačna dostava nad 35 €
13 1/2 življenj kapitana Sinjedlakca 13 1/2 življenj kapitana Sinjedlakca
13 1/2 življenj kapitana Sinjedlakca

13 1/2 življenj kapitana Sinjedlakca

Avtor: Walter Moers Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Darko Dolinar

Medved Sinjedlakec, ki mu sam Deus X. Machina zaupa, da je življenje preveč dragoceno, da bi ga prepustili usodi, v trinjast in pol življenjskih razdobjih daje usodi priložnost na drzni odisejadi skozi pravljično deželo Zamonijo, v kateri je mogoče prav vse – razen dolgočasja. Mednarodna uspešnica enega in edinega Walterja Moersa pripravljena na ponovno izplutje v vodah slovenščine!  

Redna cena: 23,00 € Sanjska cena: 17,21 € Prihranite: 5,79 € (25%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  9789612745844

  Sinjedlaki medved, kakršnega še niso videla vsa morja tega sveta, popelje bralca v deželo, kjer sta se domišljija in humor pustolovsko strgala z vajeti. To je celina Zamonija, kjer je inteligentnost nalezljiva bolezen in kjer so peščeni viharji štirioglati, kjer za vsako idilo preži smrtna nevarnost in kjer so doma vsa tista bitja, ki smo jih izgnali iz vsakdanjega življenja. Junak, ki mu sam Deus X. Machina zaupa, da je življenje preveč dragoceno, da bi ga prepustili usodi, v trinjast in pol življenjskih razdobjih daje usodi priložnost na drzni odisejadi skozi pravljično deželo, v kateri je mogoče prav vse – razen dolgočasja.

  Potem ko so pri založbi Sanje že izšli trije fantastični primerki zamonijske književnosti – Rumo & Čudeži v temi, Mesto sanjajočih knjig in Vreščji mojster, za zvezdico na –j pa še Divji potep skozi noč –, je sedaj na ponovno izplutje in neslutene pustolovščine v slovenskih vodah pripravljen tudi medved z dlako nenavadne barve: nenadkriljivi junak mednarodne uspešnice 13 ½ življenj kapitana Sinjedlakca.

  S sinjim peresom podčrtano: pri Walterju Moersu so pustolovščine poezija!

  Prva objava te knjige: Cankarjeva založba, 2000
  Prijazno se zahvaljujemo Cankarjevi založbi za dovoljenje pri uporabi likovnega gradiva.

  Medijski odzivi

  »Walter Moers je zame eden od najbolj fascinantnih umetnikov, pisateljev, ki sem jih spoznal.«
  – urednik Wolfgang Ferchl v intervjuju za Delo

  »Kultno branje!«
  – Bukla
   
  Podrobnosti
  Datum izida _EMPTY__VALUE_
  Sanjska cena 17,21
  Format (mm) 165 x 240
  Obseg (št. strani) 688
  ISBN 9789612745844
  Prevod Darko Dolinar
  Soavtorji Prva objava te knjige: Cankarjeva založba, 2000
  Urednik: Zdravko Duša
  Oblikovanje: Matej Nemec
  Prijazno se zahvaljujemo Cankarjevi založbi za dovoljenje pri uporabi likovnega gradiva.
  Zbirka SANJE
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Sinjedlaki medved ima sedemindvajset življenj. Trinajst in pol jih bom razkril v tej knjigi, o drugih bom molčal. Medved mora imeti svoje temne strani, to ga naredi privlačnega in skrivnostnega.

  Moral bi lagati (pa saj je dovolj znano, da se to ne ujema z mojo naravo) če bi trdil, da je mojih prvih trinjast in pol življenj minilo brez dogodkov. Naj rečem samo: Palčki pirati. Morski strahovi. Gozdne čarovniške pajkulje. Čenčavi valovi. Jamski zlobci. Mračnogorske žerke. Gorska kremža. Velikan brez glave. Glava brez velikana. Puščavski gimpci. Ujeta fata morgana. Mesečniški jetiji. Večni tornado. Demoni rikšarji. Vampirji z zlimi nameni. Princ iz druge dimenzije. Profesor s sedmimi možgani. Sladka puščava. Barbari brez manir. Pesjanarji. Škrat iz deževnega gozda, izurjen v borilnih veščinah. Tiranokitus rex. Živopeščene hlače. Misleči pesek. Leteči krti. Pošastna ladja. Peklenska kurilnica. Kulinarični otok. Podzemeljski peščenjaki. Kanalski zmaji. Dramatični lažnivi dvoboji. Dimenzijske luknje. Voltigorkovski basotresi. Razgrajajoči gorski škratje. Nevidni ljudje. Natiftofi. Štirioglati peščeni viharji. Benečanski možički. Prijazne midgardske kače. Nagnusni ščurkovci. Dolina zavrženih idej. Svinjske brihte. Velikonoge berte. Rjaste gore. Uhljački. Časovni polži. Vražje vile. Mandragore. Olfaktili. Požiralnik. Sraki. Fatomi. Genf. Smrtne nevarnosti. Večna ljubezen. Rešitve v zadnji sekundi ...

  Vendar nočem posegati naprej!

   

  Walter Moers

  Poglej si ostala dela
  V SOZVEZDJU...