Sanjsko pismo
13 1/2 življenj kapitana Sinjedlakca
19.95 EUR Zaloga: Na zalogi

13 1/2 življenj kapitana Sinjedlakca

pol življenjskih spominov morskega medveda, s številnimi ilustracijami in z uporabo Leksikona razlage potrebnih čudes, življenjskih oblik in fenomenov Zamonije in okolice izpod peresa prof. dr. Črtomira Črnonočnika

Avtor: | Založnik: Sanje

Ilustratorji: Walter Moers

Prevod: Darko Dolinar

Redna cena: 23,95 €

Akcijska cena: 19,95 €

Medved Sinjedlakec, ki mu sam Deus X. Machina zaupa, da je življenje preveč dragoceno, da bi ga prepustili usodi, v trinjast in pol življenjskih razdobjih daje usodi priložnost na drzni odisejadi skozi pravljično deželo Zamonijo, v kateri je mogoče prav vse – razen dolgočasja. Mednarodna uspešnica enega in edinega Walterja Moersa pripravljena na ponovno izplutje v vodah slovenščine!  

Vprašajte nas

Datum izdaje: 21. 11. 2018

Obseg: 688 strani
Format: 165 mm x 240 mm
Broširana vezava

Podrobnosti

Sinjedlaki medved, kakršenega še niso videla vsa morja tega sveta, popelje bralca v deželo, kjer sta se domišljija in humor pustolovsko strgala z vajeti; to je celina Zamonija, kjer je inteligentnost nalezljiva bolezen in kjer so peščeni viharji štirioglati, kjer za vsako idilo preži smrtna nevarnost in kjer so doma vsa tista bitja, ki smo jih izgnali iz vsakdanjega življenja. Junak, ki mu sam Deus X. Machina zaupa, da je življenje preveč dragoceno, da bi ga prepustili usodi, v trinjast in pol življenjskih razdobjih daje usodi priložnost na drzni odisejadi skozi pravljično deželo, v kateri je mogoče prav vse – razen dolgočasja.

Potem ko so pri založbi Sanje že izšli trije fantastični primerki zamonijske književnosti – Rumo & Čudeži v temi, Mesto sanjajočih knjig in Vreščji mojster, za zvezdico na –j pa še Divji potep skozi noč –, je sedaj na ponovno izplutje in neslutene pustolovščine v slovenskih vodah pripravljen tudi medved z dlako nenavadne barve, nenadkriljivi junak mednarodne uspešnice 13 ½ življenj kapitana Sinjedlakca.

S sinjim peresom podčrtano: pri Walterju Moersu so pustolovščine poezija!

Odlomek

Sinjedlaki medved ima sedemindvajset življenj. Trinajst in pol jih bom razkril v tej knjigi, o drugih bom molčal. Medved mora imeti svoje temne strani, to ga naredi privlačnega in skrivnostnega.

Moral bi lagati (pa saj je dovolj znano, da se to ne ujema z mojo naravo) če bi trdil, da je mojih prvih trinjast in pol življenj minilo brez dogodkov. Naj rečem samo: Palčki pirati. Morski strahovi. Gozdne čarovniške pajkulje. Čenčavi valovi. Jamski zlobci. Mračnogorske žerke. Gorska kremža. Velikan brez glave. Glava brez velikana. Puščavski gimpci. Ujeta fata morgana. Mesečniški jetiji. Večni tornado. Demoni rikšarji. Vampirji z zlimi nameni. Princ iz druge dimenzije. Profesor s sedmimi možgani. Sladka puščava. Barbari brez manir. Pesjanarji. Škrat iz deževnega gozda, izurjen v borilnih veščinah. Tiranokitus rex. Živopeščene hlače. Misleči pesek. Leteči krti. Pošastna ladja. Peklenska kurilnica. Kulinarični otok. Podzemeljski peščenjaki. Kanalski zmaji. Dramatični lažnivi dvoboji. Dimenzijske luknje. Voltigorkovski basotresi. Razgrajajoči gorski škratje. Nevidni ljudje. Natiftofi. Štirioglati peščeni viharji. Benečanski možički. Prijazne midgardske kače. Nagnusni ščurkovci. Dolina zavrženih idej. Svinjske brihte. Velikonoge berte. Rjaste gore. Uhljački. Časovni polži. Vražje vile. Mandragore. Olfaktili. Požiralnik. Sraki. Fatomi. Genf. Smrtne nevarnosti. Večna ljubezen. Rešitve v zadnji sekundi ...

Vendar nočem posegati naprej!

 

Medijski odzivi

"Walter Moers je zame eden od najbolj fascinantnih umetnikov, pisateljev, ki sem jih spoznal."
- urednik Wolfgang Ferchl v intervjuju za Delo

Avtor: Walter Moers
Založba: Sanje
Jezik: slovenski
Datum izdaje: 21. nov. 2018