Brezplačna dostava nad 35 €
About the Tiny Little Soul
About the Tiny Little Soul

About the Tiny Little Soul

Avtor: Fran Milčinski Založnik: Sanje Jezik: angleški

Knjiga je izšla v izvrstnem prevodu Michaela Bigginsa.

Redna cena: 12,95 € Sanjska cena: 12,30 € Prihranite: 0,65 € (5%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  MLASISLTV025

  Človeška usoda ujeta v tankočutno, pravljično pripoved. S posluhom za trpljenje slehernika in polno življenjskih modrosti. Pripovedka o upanju , boju za obstoj in odrešitev. Pretresljivo, presenetljivo aktualno in neskončno čarobno. Na pot jo pospremijo tankočutni likovni doprinos akademskega ilustratorja Petra Škerla.

  Knjiga je izšla v izvrstnem prevodu Michaela Bigginsa.

  Medijski odzivi

  "Zgodbe o življenju običajnih Afganistancev so redke in imajo pomanjkljivo medijsko pokritost, zlasti v zadnjih nekaj letih, ko je postalo vse bolj očitno, da politika mednarodne skupnosti v Afganistanu ne deluje. Vendar si njihove zgodbe zaslužijo, da so povedane in vidne, zato da nas opomnijo na resnične podobe vojne in revščine - na življenje, ki je daleč od običajnega."


  "Zagotovo me je vse videno spremenilo. Kako, pa ne bi mogla reči. A ko si tam, drugače dojemaš realnost. Čeprav se morda sliši klišejsko, je fotoaparat še vedno nek filter," svoje življenje v Afganistanu opiše avtorica fotografij Manca Juvan in doda: "Ko potuješ, si veliko bolj senzibilen kot doma."
  - 24ur.com

  "V Afganistan sem se vračala, ker se mi je vedno znova zdelo, da ga ne razumem, in toliko je bilo še stvari, ki so me zanimale, ki bi jih rada pokazala. Iz majhnih zgodb sem navsezadnje sestavila širšo zgodbo – o pozabljenem Afga­nistanu."
  - Manca Juvan v intervjuju za Playboy

  "Manca Juvan Hessabi razbija mit o Afganistanu kot državi vojnih hujskačev in nepokornežev. Zaupnica ponižanih in razžaljenih s fotografsko razstavo in fotomonografijo Afganistan: neobičajna življenja nagovarja k ideji, da si vsak človek želi dostojno življenje."
  - Manca Čujež, Siol.net

  "Knjiga je opremljena s citati iz pogovorov z Afganistanci, običajnimi ljudmi. Ti za tamkajšnjo oblast niso zanimivi, so anonimni, prav zato jim je želela dati svoj glas ..."
  - Dnevnik

  "Afganistan: neobičajna življenja so inventura njenih fotografij tamkajšnjega vsakdanjika, v katerem se upi ljudi kljub obljubam miru, obnove države in blaginje še leta po padcu talibskega režima razblinjajo."
  - Vojko Urbančič, Delo

  "Pretresljive fotografske zgodbe in podobe."
  - Aleš Čakš, Finance

  "... niz vizualnih pisem zoper vojno, v afganistansko življenje je z objektivom pogledala povsod, na ulici, v ženskem zaporu, sirotišnici, psihiatrični ustanovi in s slikovnimi metaforami izpisala zgodbo tistih 'ponižanih in razžaljenih', ki jim vojna nikakor ni prizanesla."
  - Igor Bratož, Književni listi, Delo

  "V boju z revščino in bremeni vojne Afganistanci ne marajo usmiljenja, ampak si želijo in zaslužijo pošten pogled, ki bo pravično prikazal njihovo vsakdanjost in posledice, ki jih prinašata nenehno navzkrižje interesov in trajajoči boj za denar, moč in splošno oblast ..."
  - mmc rtv slo

  "Manca Juvan je v vseh barvnih fotografijah predstavila razmere, ki jih v ljudeh pišeta nemir in vojna."
  - Boris Beja, Siol.net

  "Neobičajna življenja Mance Juvan ..."
  - Metaphor Online"Fotografije v Afghanistan: Unordinary Lives so čudovite, občutljive in osebne, kar pa ne bi izstopalo brez tako močne in globoke pripovedi. S pokrivanjem tako široko izbranih družbenih vprašanj uspe Juvanova podati splošno predstavo o obsežnosti problemov, s katerimi se srečujejo Afganistanci. Celovit pristop osvetljuje kompleksnost in knjiga uspe briljantno izraziti medsebojno povezanost okoliščin, posledic in stranskih učinkov, ki jih pogosto zasenči ali na stranski tir postavi vojna."
  - GUP magazine

  Podrobnosti
  Sanjska cena 12,30
  Prednaročilo Ne
  Datum izida 20. 11. 2017
  ISBN 9789612745370
  Zbirka SANJSKA KNJIGICA
  Založba Sanje
  Urednik Rok Zavrtanik
  Jezik angleški
  Format (mm) 170 x 170
  Obseg (št. strani) 24

  Fran Milčinski

  Poglej si ostala dela
  V SOZVEZDJU...