Brezplačna dostava nad 35 €
Adios muchachos!
Adios muchachos!

Adios muchachos!

Avtor: Daniel Chavarría Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Ferdinard Miklavc

Pogled na življenje v sodobni Havani v času vedno globlje ekonomske krize, ki jo že desetletja preživlja socialistična Kuba.

6,28 € - 19,99 €
Redna cena: 8,99 € Sanjska cena: 0,00 € Prihranite: 8,99 € (100%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Ko Alicia, iznajdljiva kubanska prostitutka, ki v lovu za strankami kolesari po havanskih ulicah, spozna Viktorja, privlačnega in nesramno premožnega poslovneža, na njunih vzajemnih malopridnih interesih kaj kmalu zraste poslovni dogovor, ki vodi v tatvino, ugrabitev in umor.
  Branje vročekrvne zgodbe, polne sprevržene spolnosti, nepoštenih načrtov in mojstrskih zvijač, je kljub mestoma temnim tematikam zabavno in dih jemajoče kot vožnja v zabaviščnem parku.

  V Chavarríevem delu se pred nami tako odpre pogled na življenje v sodobni Havani v času vedno globlje ekonomske krize, ki jo že desetletja preživlja socialistična Kuba predvsem zaradi ameriške blokade. Delo na izjemno humoren način opisuje življenje in početje prefinjene lepotice in prostitutke ter velikopoteznega poslovneža z genialnimi načrti, kako obogateti. V njem mrgoli izjemnih domislic, črnega humorja in iskrive spolnosti.

  Delo je bilo leta 2002 nominirano za nagrado Edgar Allan Poe v ZDA.

  Več o avtorju

  Ciril Horjak, avtor ilustracije:

  "Naslovko sem dodeloval kar dva tedna. Zadnjo stran sem naslikal hitreje. Spet sem veliko združeval risbo na računalnik z risbo s tušem, s potezami z akrilom in podobno. Obe ilustraciji sta natančen posnetek opisa iz knjige. Seveda sem pri zadnji želel vzbuditi tudi asociacije na Gvantanamo in nasilje ameriške vojske. Ker se roman dogaja na Kubi, se analogija ponuja sama od sebe. Naslovka kot eros in zadnja stran kot tanatos."

  Medijski odzivi

  "Zabavno, hitro in inteligentno branje."
  - Publishers Weekly

  "Z ironijo in erotiko prežeta kriminalka ... Kubanski twist, ki vas ne pusti hladnokrvnih."
  - Miroslav Akrapović, Studio City


  "S ščepcem ironije in uravnoteženo merico cinizma preverjeni obešenjak Daniel Chavarria mojstrsko paca poslastico, ob kateri zaprede trebušček tudi presitim knjižnim gurmanom. S humorno iskrivostjo osrči turobnost kubanske ekonomske recesije (kajpada nič kaj dosti drugačne od slovenske zgodbe o uspehu), eksotično erotiko, ki je prej omedeno žgečkljiva kot opolzka, pa postreže kot samoumevno sladico. Dober tek."
  - Boris Marinkovič, Indirekt

  "Chavarria v svojih delih opisuje življenje sodobne Kube. V njih se velikokrat pojavljajo "na pol" prostitutke - izobražene in lepe dame, ki si želijo boljšega življenja kot na Kubi in iščejo načine za beg iz tamkajšnjega vsakdana."
  - Večer

  "(Chavarria) nam v svoji erotični kriminalki, polni črnega humorja in ognjevite spolnosti, na svež, optimističen način razgalja mračno socialno sliko Havane."
  - Barbara Mali, Bukla

  "Kriminalka o prostitutki in prostitutu, ki to nista ... polna duhovitih notranjih monologov glavne junakinje, ki se hoče po vsej sili iztrgati iz naročja mačehe Kube. Predigra za na plažo."
  - Tina Bernik, Žurnal24

  "Roman Adios Muchachos se namreč odvija pod taktirko divje igre hormonov in denarja, pri čemer ostaja voajerstvo njen nujen in sestavni del. Celo znotraj domene tovrstnega plesa pa glavni junakinji preostaja in ostaja zgolj lastno dostojanstvo. Domiselna erotična pripoved, ki se preobrazi v prvovrstno kriminalno zgodbo." 
  - Robi Šabec, Dnevnik

  "Seksi plažna ku(r)ba. In to plažna v najboljšem pomenu besede - Adios Muchachos je nekonvencionalen detektivski roman, ki po vseh osnovnih prvinah vsekakor sodi v ta žanr, z angažirano socialnimi plastmi pa ga presega ... Odličen triler z veliko črnega humorja in ognjevite spolnosti. Vreden vašega plažnega časa, saj se bere tako dobro, kot se gleda Šund."
  - Borut Omerzel, Playboy

  "Na humoren način opisuje življenje in početje uglajene lepotice in prostitutke ter velikopoteznega poslovneža z genialnimi načrti, kako obogateti."
  - Zdenko Matoz, Delo

  Podrobnosti
  Datum izida 8/08/0003
  Format (mm) 120 x 175
  Obseg (št. strani) 240
  ISBN /
  Prevod Ferdinard Miklavc
  Soavtorji Redakcija: Tjaša Koprivec
  Zbirka SANJE roman
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Ko se je povzpela na sedež kolesa, se je lahko njena osvobojena zadnjica podala v akcijo, ena polovička dol, druga polovička gor, plink, plonk, in zasijala na lesketavem sedežu, nastavljenem tako visoko, da se je že zaradi poganjanja pedalov v omamnem kroženju sukala navzgor in navzdol.

  Daniel Chavarría

  Poglej si ostala dela