Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Agencija za človeške vire + Besne pesmi (komplet)
30 EUR Zaloga: Na zalogi

Agencija za človeške vire + Besne pesmi (komplet)

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 30,00 €

Sanjska cena: 27,00 €*

Prihranite: 3,00 € (10%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Priloženemu dvojnemu albumu Janija Kovačiča in Ane Pupedan z naslovom Besne pesmi, izdanemu pri založbi Radio Študent, se naposled pridružuje še Janijeva pesniška knjiga Agencija za človeške vire. Kolektivne sanje bodo. Delovne organizacije bodo. Tovarišica z nageljnom bo. Tovariš knjigovodja bo. Metafora bo. Zgodovinski spomin bo. Splošna katastrofa bo. Kava za dva bo. Dom kulture bo. Brezpogojne kapitulacije ne bo. Pesniška eksplozija Janija Kovačiča je.

Vprašajte nas

Datum izdaje: 07. 04. 2017

Zbirka: Hiša pesmi
Format: 210 x 210 mm
Obseg: 144 strani
Opremljeno z izvirnimi grafikami
2 x CD

Podrobnosti

Pesnik, ki je umel, da je človek nastal z naravno evolucijo (brez posebnega stvarjenja, brez popolne adaptacije, brez vnaprej dane uglašenosti med duhom in svetom), ki je neteološka in kaotična, bo v povezanih pesemskih nizih imenoval neimenljivo. Jani Kovačič, eden najvidnejših slovenskih kantavtorjev in izredno plodovit besedni ustvarjalec, pesnik, ki poje. Njegov opus obsega številne manj znane pesemske cikle, nemalo njih pa je odziv na dramatična dogajanja v zadnjem času (na čelu z begunsko problematiko, ki preizprašuje temelje evropskega človeka in humanizma). 

Izbor poezije in spremno besedo je pripravil Gregor Bauman. Grafike v knjigi so delo Boštjana Pavletiča.

Natis je gmotno podprla Javna agencija za knjigo RS. 

Medijski odzivi

"Jani Kovačič je v času, ko so se čez noč vsi prebarvali, ostal zvest sebi in svojim načelom. Ostal je Jani Kovačič, punker z akustično kitaro in strastnimi jedkimi verzi. Vendar se je tudi on opredelil. Moral se je, a opredelil se je po svoji volji. Izbral je stran - človeka."
- Gregor Bauman

"Sprehod po Kovačičevem razlastninjenem, pohojenem človeku, ki nima več ne vere v boga ne v politika."
- Katarina Juvančič, Sigic 

"Neprestana umna čuječnost, neumorna pobalinskost pri opisovanju sveta in resna, ostra družbena kritika. To je prepoznavnost besed Janija Kovačiča."
- Kristina Božič, Večer

"Pesem Delam je postala razumljena šele, ko so ljudje v zagati ostali brez dela. Prej je bila to le simpatična melodija, po tridesetih letih pa so ljudje prisluhnili še besedilu."
- Jani Kovačič v pogovoru s Sonjo Javornik, Zarja

Avtor: Jani Kovačič
Založba: Sanje
Jezik: slovenski
Datum izida: 7. apr. 2017