Brezplačna dostava nad 35 €
Anansijeva fanta
Anansijeva fanta

Anansijeva fanta

Avtor: Neil Gaiman Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Polona Glavan
Utečeno življenje Debelega Charlieja Nancyja se je končalo v trenutku, ko je njegov oče mrtev omahnil z odra za karaoke in sinu uničil življenje s tem, da mu je zapustil svoje skrivnosti, dolgove in grehe. Charlie ni vedel, da je bil njegov oče bog. In ni vedel, da ima brata. Zdaj se na pragu njegove hiše pojavi brat Pajek – kar obeta, da bo življenje Debelega Charlieja postalo precej zanimivejše ... in občutno nevarnejše.
9,99 € - 33,00 €
Redna cena: 9,99 € Sanjska cena: 0,00 € Prihranite: 9,99 € (100%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  V odličnem fantazijskem romanu gospod Nancy, utelešenje zahodnoafriškega boga prevarantov Anansija, umre in za seboj pusti sinova dvojčka, ki odkrijeta drug drugega, potem ko sta bila ločena kot majhna otroka. Med seboj sta si različna kot dan in noč, a njune poti združi raziskovanje skupne dediščine v Anansijevem duhu – duhu upora, ki je sposoben predrugačiti družbeni red, ustvariti bogastvo iz nič in zbegati hudiča. Nekateri menijo, da bi lahko prevaral celo smrt ...

  Mladinski roman Neila Gaimana se je zavihtel na vrh prodajnih uspešnic ter bil ovenčan s številnimi lovorikami: nagrado locus za najboljši fantazijski roman, nagrado mythopoeic za fantazijsko literaturo za odrasle, nominacijo za nagrado Grand Prix de l’Imaginaire za roman v tujem jeziku, nagrado alex na področju literature za mlade odrasle ter britansko nagrado za najboljši fantazijski roman.

  Medijski odzivi

  »Obsežen razplet poskrbi za super krasno strnitev zgodbe, v katerem se brata postavita po robu Tigru v vseh njegovih zlobnih oblikah. Obeta se srečen razplet romantičnih zapletov in ponovna potrditev, kako velika je moč zgodb in pesmi, ki predstavljajo, podpirajo in dopolnjujejo svet ter nas v njem. Rezultat je morda manj osupljiv kot pri Ameriških bogovih, zato pa še bolj ganljiv.«
  – The Kirkus Review

  Podrobnosti
  Datum izida 3/01/2023
  Format (mm) 125 x 198
  Obseg (št. strani) 368
  ISBN /
  Prevod Polona Glavan
  Urednik Jerica Šemerl Harmel
  Zbirka SANJE roman
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Kot v večini primerov se začne s pesmijo.

  Konec koncev so bile na začetku besede, ki jih je spremljala melodija. Tako je bil ustvarjen svet, tako se je razdelila praznina, tako so nastale dežele in zvezde in sanje in majhni bogovi in živali, tako so vsi po vrsti prišli na svet.

  Zapeli so jih.

  Velike zveri so nastale s pesmijo, potem ko je Pevec opravil s planeti in hribi in drevesi in oceani in manjšimi živalmi. S pesmijo so nastale pečine, ki zamejujejo bivanje, pa lovišča, pa tema.

  Pesmi ostajajo. Trajajo. Prava pesem lahko iz cesarja naredi predmet posmeha, lahko zruši dinastije. Pesem lahko ostane še dolgo po tem, ko dogodki in tisti, ki v njih nastopajo, izginejo in se spremenijo v prah in sanje. Takšna je moč pesmi.

  S pesmimi lahko počnemo še druge reči. Ne ustvarjajo le svetov in oživljajo. Oče Debelega Charlieja jih je na primer uporabljal preprosto zato, ker je upal in pričakoval, da bo preživel čudovito noč.

  Neil Gaiman

  Poglej si ostala dela
  V SOZVEZDJU...