Brezplačna dostava nad 35 €
Arcueil Arcueil
Arcueil

Arcueil

Avtor: Aleksandar Bečanović Založnik: Sanje Jezik: slovenski

Kompleksna, večplastna pripoved Arcueil prepleta dvome in dvojnost vsakega zgodovinskega, pa tudi medijskega dogodka, pri čemer avtor spretno komponira prozno celoto po vzoru fug Johana Sebastiana Bacha. Prejemnica nagrade Evropske unije za književnost.

7,99 € - 16,95 €
Redna cena: 9,99 € Sanjska cena: 0,00 € Prihranite: 9,99 € (100%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Na velikonočno nedeljo zgodaj spomladi 1768 je razvpiti Markiz de Sade beračici po imenu Rose Keller obljubil plačilo. V zameno za obljubljeni prepotrebni denar ga je morala le pospremiti do Arcueila. Po le nekaj urah v mirnem predmestnem Parizu, potem ko je Kellerjevi uspelo pobegniti iz markizove podeželske hiše, je njuna mala ‘pustolovščina’ v predmestju postala razvpita ‘afera Arcueil’, dogodek, ki je razburkal domišljijo javnosti v Franciji in tujini. Sledil je sočen plaz špekulacij, govoric in nasprotujočih si razlag, kaj se je resnično zgodilo na tisto praznično nedeljo. Tako kot pri večini zgodovinskih dogodkov je resnico skoraj nemogoče razvozlati in je navadno nekje vmes med podivjano domišljijo javnosti in bizarnimi fantazijami posameznika. Kompleksna, večplastna pripoved Arcueil prepleta dvome in dvojnost vsakega zgodovinskega, pa tudi medijskega dogodka. 

  Črnogorski avtor Aleksander Bečanović je za roman Arcueil (2015) prejel nagrado Evropske unije za književnost za leto 2017. 

  Podrobnosti
  Datum izida 12/12/2019
  Format (mm) 198 x 125
  Obseg (št. strani) 106
  Urednik Jerica Šemerl Harmel
  ISBN 9789616653220
  Zbirka SANJE
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Aleksandar Bečanović

  Aleksandar Bečanović je črnogorski pesnik, prevajalec in literarni in filmski kritik. Za črnogorski tednik Monitor je deloval v kulturni redakciji zdaj pa je del kulturnih revij Plima in Ars. Znan pa je tudi po svoji fanatični ljubezni do grozljivk. Bečanović je prejel nagrado Rista Ratkovića za najboljšo zbirko poezije v Črni gori v letu 2002. Bečanović je za roman Arcueil (2015) prejel nagrado Evropske unije za književnost za leto 2017. Zastopal je Črno goro.

  Poglej si ostala dela