Brezplačna dostava nad 35 €
AVTOBUS ROSE PARKS (GV), F.Silei, M.A.C.Quarello AVTOBUS ROSE PARKS (GV), F.Silei, M.A.C.Quarello
AVTOBUS ROSE PARKS (GV), F.Silei, M.A.C.Quarello

AVTOBUS ROSE PARKS (GV), F.Silei, M.A.C.Quarello

Avtor: Fabrizio Silei Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Dean Rajčić

Čudovito ilustrirana knjiga osvetli pomembne zgodovinske dogodke in hkrati bralca prepričljivo nagovarja, naj ne bo samo nemi opazovalec, ampak naj se postavi za tisto, v kar verjame.

Redna cena: 12,95 € Sanjska cena: 11,66 € Prihranite: 1,29 € (10%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida:15. Apr. 0002

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  MLATUSLTV023

  Detroit. Muzej Henryja Forda. Temnopolti starec in njegov mali vnuk sedita v starem avtobusu, razstavljenem sredi velike dvorane. To je avtobus, v katerem Rosa Parks ni hotela odstopiti sedeža belcu. Dedek zgodbo zelo dobro pozna, saj je bil decembra 1955 tam – prav na tistem avtobusu v Alabami. Vnuku začne pripovedovati o šolah, ki so imele ločene razrede za črne otroke; o lokalih, v katere črnci niso imeli vstopa; o moških z dolgimi belimi kapami, ki so jih pretepali, zažigali in ubijali. In o tistem dnevu, ko je Roso poskušal prepričati, naj se presede, in tako sam zamudil avtobus zgodovine …

   

  Čudovito ilustrirana knjiga osvetli pomembne zgodovinske dogodke in hkrati bralca prepričljivo nagovarja, naj ne bo samo nemi opazovalec, ampak naj se postavi za tisto, v kar verjame.

   

  Knjiga si je zaslužila vrsto mednarodnih priznanj in nagrad:  posebno omembo na tekmovanju za nagrado “Libro per lʼAmbiente” (2012), uvrščena je bila v zbirko “White Ravens” (2012), v katero vsako leto uvrstijo najboljše otroške in mladinske knjige z vsega sveta. Prejela je francoski nagradi “Prix 2013 du Mouvement pour les Villages dʼEnfants – Catégorie Ados” in “Prix littérarie dʼalbum jeunesse Je lis jʼélis” ter bila finalistka nagrad “Prix socières 2012” in“Prix Littéraire Valdegour Pissevin Vallon Jeunesse de Nîmes”. Osvojila je tudi špansko “Llibreter 2012, Àlbum il·lustrat” in norveško nagrado “Nominasjoner til Kulturdepartementets oversetterpris 2012”. Bila je finalistka nagrade “Deutschen Jugendliteraturpreis 2012” in bila izbrana med najboljših sedem knjig za mlade bralce (“Die Besten 7”) v Nemčiji in Avstriji. Avtor pa je prejel najprestižnejšo italijansko nagrado za otroške knjige "Premio Andersen 2014.

  Podrobnosti
  Datum izida 4/15/0002
  Sanjska cena 11,66
  Format (mm) 204 x 308
  Obseg (št. strani) 40
  Prevod Dean Rajčić
  Urednik Tjaša Koprivec Vuga
  Soavtorji Prelom : David Križ
  ISBN 9789612743259
  Zbirka SANJSKA KNJIGICA
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Tistega dne je zgodovina šla mimo mene in bila je avtobus, oplazila me je, jaz pa nisem znal stopiti vanjo. Še več, videl sem Roso, kako stopa vanjo, in sem jo skušal odvrniti od tega. Mislili smo, da je nora, v resnici pa smo bili nori mi, ki smo bili vajeni sklanjati glave in nikoli ničesar zavrniti.

  Fabrizio Silei

  Poglej si ostala dela