Brezplačna dostava nad 35 €
Bela trdnjava
Bela trdnjava

Bela trdnjava

Avtor: Orhan Pamuk Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Katja Zakrajšek

Prva knjiga, s katero je Pamuk pritegnil mednarodno pozornost. 

7,62 € - 14,95 €
Redna cena: 8,99 € Sanjska cena: 0,00 € Prihranite: 8,99 € (100%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Prva knjiga, s katero je Pamuk pritegnil mednarodno pozornost. Z njo se je njegov opus odločno zasukal k postmodernistični estetiki, ki jo razvija še danes. V obliki zgodovinskega romana zasnavlja Pamukove temeljne teme dvojnikov, prepletanja in izmenjave identitet, odnosov med vzhodom in zahodom ter razmerij med resničnim in izmišljenim. Bela trdnjava sledi življenjskima usodama dveh sodobnikov in dvojnikov, renesančnega Italijana in otomanskega Turka, ki se vedno bolj zbližujeta in zbližata in prepleteta, tako da končno izmenjata imeni, identiteti in celo spomine in sanje, dokler ni več jasno, čigav je glas, ki pripoveduje zgodbo.

  Podrobnosti
  Datum izida 12/16/05
  Format (mm) 150 x 235
  Obseg (št. strani) 128
  ISBN /
  Prevod Katja Zakrajšek
  Zbirka SANJE roman
  Založba Sanje
  Jezik slovenski
  V tistih dneh sem bil drugačen človek, mati, zaročenka in prijatelji so me celo klicali z drugačnim imenom. Sem ter tja v sanjah še vidim tistega človeka, ki je bil nekoč jaz, ali za katerega zdaj verjamem, da je bil jaz, in se prebudim ves prepoten. Ta človek (...) je bil tedaj star triindvajset let, študiral je »znanost in umetnost« v Firencah in Benetkah, menil, da se kar spozna na astronomijo, matematiko, fiziko, slikarstvo. Seveda je bil domišljav: potem ko se je pregrizel skozi večino tega, kar so dosegli pred njim, je nad vsem skupaj zavihal nos; ni dvomil, da bo vse presegel; ni mu bilo enakega; vedel je, da je pametnejši in bolj ustvarjalen kot kdorkoli drug. Skratka, bil je povprečen mladenič.
  Orhan Pamuk

  Orhan Pamuk

  Orhan Pamuk je vodilni romanopisec turške postmoderne literature in eden najbolj branih pisateljev v Turčiji, njegova priljubljenost po svetu z leto v leto narašča. Prejel je številne ugledne nagrade, med njimi je Nobelova nagrada za književnost (2006). Nekatere njegove knjige so prevedene v več kot 63 jezikov. 

  Poglej si ostala dela
  V SOZVEZDJU...