Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo

Chimamanda Ngozi Adichie gostja na 70. Frankfurtskem knjižnem sejmu

Z veseljem sporočamo, da bo letošnji 70. Frankfurtski knjižni sejem (10.-14.10. 2018) , v torek, 9. oktobra, na prestižni tiskovni konferenci gostil mednarodno priznano in večkrat nagrajeno pisateljico Chimamando Ngozi Adichie.

9. oktober bo nedvomno zelo poseben dan za pisateljico. Isti dan, ko bo s svojim govorom otvorila tiskovno konferenco na Frankfurtskem knjižnem sejmu, bo zvečer v Londonu prejela nagrado PEN Pinter Prize za leto 2018. 

Chimamanda Ngozi Adichie je odraščala v kampusu Univerze v Nigeriji - Nsukka, kjer je bil njen oče profesor, njena mati pa prva ženska sekretarka. Tam je eno leto študirala medicino, potem pa se pri 19 letih preselila v ZDA in se predala pisanju.
V študijskem letu 2005/2006 je prejela štipendijo Hodder fellowship namenjeno pisateljem in perspektivnim mladim umetnikom na Univerzi Princeton, v letu 2008  MacArthur Fellowship ter štipendijo na Radcliffe Institute na Univerzi Harvard za študijsko leto 2011/2012.

Dela Adichiejeve so prevedena že v več kot trideset jezikov. V slovenščino smo jih priobčili pri založbi Sanje. Je avtorica romanov Škrlatni hibiskus (2003), ki je osvojil nagrado Commonwealth Writers and Hurston / Wright Legacy Award; Polovica rumenega sonca (2006), ki je osvojil nagrado Orange; in Amerikanka, ki je dobil nagrado National Book Critics Circle Award in je bil imenovan za eno od 10 najboljših knjig New York Timesa leta 2013.

Z dvema govoroma: TED Talk 2009  "Nevarnost ene same zgodbe" in TEDx Euston "Vsi moramo biti feministi" je dokazala, da ni le odlična pisateljica, temveč tudi neverjetna govorka, feministka in aktivistka, ki stremi k boljši družb in večji emancipaciji žensk.
Vsi moramo biti feministi je na nek način začel svetovni pogovor o feminizmu, požel stoječe ovacije in bil kasneje z istim naslovom objavljen tudi v knjižni obliki.
Njena najnovejša izjava o feminizmu - Dragi Ijeawele ali Feministični manifest v petnajstih predlogih - je bila objavljena leta 2017 in osvojila francosko nagrado: Grand Prix de l'Eéréne Madame Figaro.

Odprta tiskovna konferenca Frankfurter Buchmesse bo potekala v torek, 9. oktobra 2018, ob 11. uri v paviljonu na sejmišču v Frankfurtu. Registracija je že odprta za akreditirane novinarje.
Za pridobitev tiskovne kartice Frankfurter Buchmesse se lahko registrirate tukaj: https://www.buchmesse.de/en/press
Potem pa se prijavite tukaj, da se udeležite otvoritvene tiskovne konference: https://www.buchmesse.de/en/press/date

Vir: https://www.buchmesse.de/en/press/press-releases/2018-08-30-opening-press-conference-chimamanda-ngozi-adichie

Dodaj odgovor

Oprostite, za objavo komentarja morate biti prijavljen.