Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo

IZIDI NAJBOLJ PRIČAKOVANIH NASLOVOV V LETU 2020

 

Poletje je vrhunec sezone za prebiranje izbrane polnokrvne fikcije, vznemirljivih trilerjev, angažirane literature in vrste zgodb, ki so kot nalašč za pobeg iz prozaične vsakdanjosti v osupljivo lepe svetove proze. Fantazija Ekspres vas lahko odpelje kamorkoli. Četudi je vaša letošnja poletna destinacija le namakanje nog na domačem dvorišču, koriščenje vavčerjev nekje po Sloveniji ali hlajenje na domačem kavču z ventilatorjem na najvišji frekvenci – nič ni bolj vroče kot prihajajoči izidi knjig, ki že v kratkem prihajajo na naše knjižne police.

V letošnjem juliju in avgustu se obetajo izidi nekaterih najbolj pričakovanih naslovov leta 2020: od najljubših pisateljskih zvezd stalnic, med katerimi sta Elif Shafak z novim romanom 10 minut, 38 sekund na tem čudnem svetu in Ransom Riggs z gotsko navdahnjeno Knjižnico duš ter vzhajajoča provansalska pisateljica Christelle Dabos s fantazijsko uspešnico Zrcalka III: Spomin Babilona). Nepredvideni zamik zadnjega dela povzroča Sanjam kar nekaj prisrčnih preglavic z oboževalci tetralogije, zato na tem mestu potrjujemo, da bo slovenski prevod luč sveta ugledal sredi avgusta – dober mesec pred angleškim prevodom. :) Sanjska častna, da je tretja knjiga fantazijske uspešnice prvovrstna odskočna deska v veliki finale zaključnega četrtega dela – pred vami je braljski podvig, razburljiv in osvežilen kot skok v morje na glavo. Da bo izid lažje pričakati, vam na spletni strani Sanje branje v branje ponujamo prvo poglavje Spomina Babilona. In da bo skušnjava še večja, prišepnemo, da se bere kot med!

Pričakujoče vznemirjenje povzroča tudi nova knjiga kritičnih pretresov stanja duha izpod peresa  Srečka Kosovela Kriza človečanstva (v pripravi). Kmalu ji bo sledila še zbirka lirične proze z vihrajočim naslovom Burja.

Novosti ponujajo dobrodošel predah in potreben odmik od hrušča in trušča sveta, hkrati pa postavljajo nujna vprašanja o svetu – tistem tu in zdaj in tistem, ki ga je vredno sanjati.

Vaše Sanje

Dodaj odgovor

Oprostite, za objavo komentarja morate biti prijavljen.