Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo

Še bolj se imamo radi: knjižna ozimnica

Dragi bralci in bralke,

ni malo stvari, ki Ozvezdju Sanje zaposlujejo misli, srce in duha te dni. V času puste dežele, ko je morala tudi knjigarna Hiša sanjajočih knjig ponovno začasno zapreti svoja vrata, pripravljamo čudovite nove knjige za ozimnico ...

 

Med nami in vami:

Rane rane
Izjemno lepa in drzna knjiga z rdečo rano na sredini, ki ne pove vsega na papirju. Za QR kodami se skrivajo presenetljivi sopovezani umetniški svetovi ... Avtorica Anja Novak - Anjuta je izvode, na voljo v spletni knjigarni Sanje, opremila z osebnimi posvetili.

 

Sveže iz tiska:

Zapisi ustavnika v karanteni
Družbenokritični filozofski premisleki pravnika in ustavnega strokovnjaka dr. Andraža Terška za čas, ko so ideje – in mišljenje – potrebni kot kisik. In most do zgodovinskega trenutka, ko bodo maske padle.

 

Obeta se v novembru:

Nikola Tesla: Potovanja
Plod večletne eruditske raziskave Mirana Perhavca, ki predstavi še povsem neznan vidik Teslovega življenja: fokus se izostri na izumiteljevih prvih balkanskih ter kasnejših evropskih in transatlantskih potovanjih. Po znižani prednaročniški ceni.

Zvezdica Zaspanka v ruščini in druge prenovljene edicije
Prisrčna pravljica sipa čarovni prah na slovenske otroke že več kot pol stoletja. Novembra pa bo na nebu sanj zasvetila povsem nova edicija Zvezdice Zaspanke v ruščini, pripravljamo tudi prenovljeno slikanico v slovenščini z velikimi tiskanimi črkami za namlajše ter dve tujejezični Zvezdici, v angleščini in nemščini.

Nobenega prijatelja razen gora
Pretresljivo romaneskno pričevanje kurdskega novinarja Behrouza Boochanija iz protizakonitega pregnanstva na otoku Manusu, v celoti natipkano na mobilni telefon in prevedeno iz farsija. Lirični odziv iz prve roke, krik upora, dejanje preživetja.

Lisjaček
Nekega dne, ko se Lisjaček odpravi na potep za dvema vijoličnima metuljema, za kanec preveč navdušeni poleti skozi zrak ... in se zbudi sredi nadvse nenavadnih sanj. Prikupna in nadvse rahločutna živalska pravljica z ilustracijami v nenavadno živih oranžno lisičjih in zelenkasto gozdnih tonih bo očarala najmaljše in tudi starejše – in sploh otroke vseh starosti!

Ujemi zajca!
Čustveno, pripovedno bogato seciranje zapletenega prijateljstva med dvema ženskama, umeščeno v format road trip romana in kontekst postora bivše Jugoslavije. Avtorica Lana Bastašić nas v prvencu popelje na drugo stran ogledala in nam pokaže, kako od tam videti resničnost.

Ljubezenska pesem norega dekleta
Posebna edicija rosnih vrtnic poezije Sylvie Plath v ujemajoči se peščeno-rdeči darilni škatlici iz lepenke in priloženem kazalu bo na voljo v 100 izvodih.


V snovanju:

Tu so še leposlovni vrhunci Teorija nenavadnosti Pavle Horákove, Kirka Madeline Miller, Paula Isabel Allende inVrteče se srce Donala Ryana, Nikolaidisov Odlaganje.ParezijaKintsugi telesa in Arcueil iz rastoče knjižne zbirke slovanskih literatur Otroci Slave, odlični kriminalni roman Slepi rov, zbirka Kosovelove lirične proze Burja in sveženj esejev Kriza človečanstva, naravnost iz Knjižnice sežganih knjig Izmisleki, ki nas držijo v ujetništvu, gozdna pravljicaSvetlane Makarovič Polh, ki je ukradel hruško, sveža fantazijska saga o nenavadnem Edgarju Kaosu izpod peresa mlade slovenske avtorice Julije Lukovnjak, zbrani stripi Muminov ... in še in še!

Zima se bliža. Toplo vabljeni, da nas obiščite v spletni knjigarni Sanje in si priskrbite knjižno zalogo, dostava po pošti poteka nemoteno.

Dodaj odgovor

Oprostite, za objavo komentarja morate biti prijavljen.