Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo

Svetlobo jutranjice in večernice imamo v očeh

Svetlobo jutranjice in večernice imamo v očeh.

In najlepše sanjske pravljice izrisane v dlaneh.

Izsanjati drugačen svet na neuhojenih poteh.

Sveže stvarjen, nepokvarjen. Kot bi se zamaknil v mavrico.

Dovolj nam je vsega, kar že je.

Čas za potovanje v pravljico.

 

Strašni je nenavaden volčji kosmatinec. Obožuje čokolado in komaj čaka, da bo lahko svoje sladke izdelke delil z drugimi živalmi malega mesta. Ko pa končno odpre svojo prodajalno omamno sladkih dobrot, v njej ostane sam. Prebivalci mesteca namreč Strašnemu ne zaupajo, predvsem pa ne zaupajo njegovim nabrušenim čekanom. Na srečo se vse živali vendar ne splašijo tako zlahka in pogumni prašiček se kmalu spoprijatelji z nenavadnim kuharjem.

Čokoladna sladka zgodba o prijateljstvu in premagovanju vnaprej začrtanih predsodkov, ki pokaže, kako pomembno je ostati zvest samemu sebi, slediti svojim sanjam in ne glede na parklje, čekane in kljune drug drugemu stati ob strani ... ter s slastno čokolado omehčati srce.

 

Brez skrbi za hude zimske čase si polh ne pripravi sladke ozimnice, temveč lahkomiselno razmetava z darovi narave. Komaj tri kitice spanja, pa že zabrije burja in se listje obleti. Glad prisili puhasto živalco, da poišče pomoč pri svojem progastem bratrancu, nato pa si prične kar vsepovprek sposojati medene hruške pri sorodnikih. A vsaka, tudi polhja mera je nekoč polna …

Povestica o norčavem polhu pod videzom humorne razigranosti skriva pomemben življenjski nauk. Svetlana Makarovič v svojem značilnem vrhunskem literarnem slogu odkrito in pronicljivo spregovori o pasteh in preizkušnjah, ki prežijo na lahkomiselnega polhka, ki se zaradi svoje nepremišljenosti in objestnosti znajde v nezavidljivi zagati. Slikanico krasijo ilustracije Gorazda Vahna, ki doživeto prikažejo življenje gozdnih prebivalcev.

 

Lisjaček sanja.
Sanja o času, ko je bil še tako majhen kot jabolček.
O noči, ko je z bratcem in sestricama prvič zapustil lisičino.
O veliki srni in človeškem mladiču.
in sanja o tem, kaj se je zgodilo, ko se je zapodil za vijoličnima metuljema ...

Mali Lisjaček se prekrasno zabava, na vse okoli sebe pozabi. Oh ti smola, nesreča ne počiva – za lisičjo dlakico preveč navdušeno poleti v zrak in trdo pristane na stleh, kjer negiben obleži. V tistem hipu pa se mu odprejo vrata v deželo čisto posebnih sanj. V njih se sprehodi skozi svoje življenje, od rojstva igrivega lovljenja z bratci in sestricami, izkušenj izven lisičjega brloga, pridobivanja prvih lisičjih modrosti ... vse do srečanja z malim dečkom, ki zagleda Lisjačka, kako leži pod sipinami.

Prisrčna, rahločutna pravljica z ilustracijami v nenavadno živih oranžno lisičjih in zelenkasto gozdnih tonih, ki pripoveduje zgodbo o Lisjačkovih sanjah na nitki med življenjem in smrtjo, bo za lahko noč pokrila otroke vseh starosti.

 

Svobodnjaški,­ sočutni, naravovarstveni in do lune in nazaj zabavni … to so Mumini! Nepozabni, čarobni svet švedsko-finske pisateljice in ilustratorke Tove Janssen v prvi knjigi prvič zbranih stripov oživi v štirih zgodbah: Mumin in razbojnika, Mumin in družinsko življenje, Mumin na Azurni obali in Muminov samotni otok. Zgodbe so bile izvorno objavljene v revijah in časopisih, vendar pa gre za prave risoromane, ki prekipevajo od življenja, duhovitosti, prisrčnosti, neugnanih dogodivščin in iskrive domišljije. Smuk v Muminsvet!

Dodaj odgovor

Oprostite, za objavo komentarja morate biti prijavljen.