Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo

VLADIMIR BARTOL SE PREDSTAVI TURŠKEMU OBČINSTVU

Knjige, knjige, knjige. Podaljšale vam bodo življenjsko dobo, znižale raven stresa v telesu in povečale vašo inteligenco. Zaradi njih naj bi imeli celo polnejše in gostejše lase.

Ne glede na vse podane trditve, nekaj je gotovo: potop v odlično knjigo je ena najbolj trajnih in zanesljivih radosti v življenju. Zadovoljstvo s poklicnim življenjem prihaja in odhaja, partnerji nas lahko zapustijo – vedno pa se lahko zanesemo na brezčasno sposobnost literature, da nas popelje v drugi, morda še globlji in resničnejši svet. Dobre knjige vedo veliko povedati o tkanini naših duš.

Pri založbi Sanje se zavedamo, da imamo Slovenci izjemno kakostno literaturo in zato posledično tudi veliko “avtorjev na čakanju” – avtorjev, katerih vrhunskost bi svet že zdavnaj moral spoznati.

V nekaterih primerih jo na srečo tudi je.

Brezčasen postaja Vladimir Bartol, ki se uvršča med najbolj prevajane slovenske pisce. Njegova dela so izšla že v več kot 30. svetovnih jezikih. Turški bralci Bartola že odlično poznajo, saj je samo v zadnjih devetih letih Alamut doživel že 53 ponatisov, prodanih pa je bilo že blizu 250.000 izvodov. Ravno v teh dneh je do nas prišla razveseljiva novica, da je turška založba Koridor objavila tudi turški prevod kratkih zgodb Al Araf.

Knjigo smo ob izidu takole predstavili:
»... sestavljena je iz sedemindvajsetih novel, ki jih nosi tok izjemne prodornosti in energije. Al Araf je v Koranu zid med rajem in peklom – zid spoznanja. V zbirki zgodb spoznavamo Bartola kot izjemno pronicljivega in duhovitega avtorja, ki je prehiteval duh časa na Slovenskem. Pisatelj iz novele v novelo do osupljivih razsežnosti stopnjuje vprašanja, pred katerimi se je znašel človek 20. stoletja. Al Araf je apokalipsa shizofrenije sodobnega človeka in zemljevid njegove prihodnosti.«

Po mnenju nekaterih Bartolovo najboljše delo, ki ga vsekakor privoščimo tudi turško govorečim bralcem. Če še nimate slovenskega izvoda, nikar ne odlašajte, na voljo so zadnji izvodie-knjigo pa članom knjižne družine Sanje ponujamo s kar 67 % popusta, za vsega 3 evre.

Dodaj odgovor

Oprostite, za objavo komentarja morate biti prijavljen.