Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Človek: navodila za uporabo
17.9 EUR Zaloga: Na zalogi

Človek: navodila za uporabo

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 17,90 €

Sanjska cena: 10,00 €*

Prihranite: 7,90 € (44%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Iz telesa in izpod peresa Nare Petroviča prihaja dodobra izčiščena in oplemenitena izdaja dela, ki si je med slovenskimi ljubitelji sonaravnega načina življenja prislužila že domala kultni značaj.


Vprašajte nas

Datum izdaje: 09. 05. 2014

Zbirka: LUNA
Broširana veazava
Obseg: 182 strani
Format: 154 mm x 135 mm

Izkaznica knjigePodrobnosti

Pred bralci je že četrto utelešenje knjige Človek: navodila za uporabo. Iz telesa in izpod peresa Nare Petroviča prihaja dodobra izčiščena in oplemenitena izdaja dela, ki si je med slovenskimi ljubitelji sonaravnega načina življenja prislužila že domala kultni značaj. To ni le knjiga, temveč terapevtski pripomoček, ki poleg čudenja nad rutinskim vsakdanom naše družbe prinaša tudi orodja za samopopravilo. A ne v obliki bližnjic, pripomočkov, diet, nasvetov, teorij in pridig, temveč z osvetlitvijo naše temeljne narave. Zato v množici priročniške literature o "zdravem načinu življenja" Človek izstopa z močjo surove resnice, ki spregovori skozi živalskost naših teles.

Glede na diagnozo družbene bolezni, ki jo prebolevamo na plečih lastnih teles, zato pretresljiva preprostost Človeka s ponovnim rojstvom dobiva vedno večjo terapevtsko veljavo. Z malo idealizma in povsem brez cinizma si upamo trditi, da je to knjiga, ki sodi v vse vrtce, šole in na zrelostne izpite, kot priložena "navodila za uporabo" morebiti že v porodnišnice.


Odlomek

Vsaka dejavnost, ki ni ustvarjalna ali igriva, je potrata človeških potencialov. Edini cilj dela je izraziti dušo in se veseliti. Če predstave in vero usmerimo k naravnim sistemom in ne pustimo medijem, da vlečejo našo pozornost k umetnim, lahko Zemlji dejansko povrnemo harmonijo rajskega vrta. Samo upati si moramo izstopiti iz kolesja …

Medijski odzivi

"V iskanju sebe smo povsem zares izgubili sebe"
- intervju z Naro Petrovičem v prilogi Ona (Petra Godeša)

"Kolikor poznam filozofsko, terapevtsko, ekološko, družbenokritično, alternativno sceno, je Nara definitivno avantgarda. Ne le v Sloveniji, temveč tudi v svetu. Mislim, da je zaradi kombinacije "robinzonskega" načina življenja, lucidnosti, uvida v družbene procese ... res edinstven. Ni le teoretik, kritik sistema, vsakodnevnih, s kapitalistično ideologijo okuženih navad, ampak tudi eden redkih ljudi, ki ima konkretno vizijo družbenih, človeku prijaznejših alternativ sedanjega sistema in načina življenja. Ne le vizijo, tudi razdelano metodo, kako do tja priti. Zame je on, tudi s političnega vidika, družbeni terapevt prihodnosti."
- Jure Capuder

"Prebujanje možganov v drobovju je prebujanje bistva inteligence."
- Nara Petrovič na novinarski konferenci

"Od prve izdaje knjige pred sedmimi leti je Petrovič, kot je dejal, “toliko odrasel, da ne čuti več potrebe, da bi kogarkoli v kaj prepričeval”.
- STA/Primorske novice

"Ne varčujemo, le skozi okno ne mečemo stvari."
- Borut Tavčar, Delo

"... precej spremenjena /izdaja/, tako da bo zanimiva tudi tistim, ki so knjigo prebrali že pred leti."
- Svet24

Nara Petrovič v oddaji Kulturni fokus na Radiu Slovenija (Magda Tušar).

"Naprej k naravi, da se ne uničimo."
- Sonja Javornik, Svet24

"Lačni ob polni skledi"
- intervju z Naro Petrovičem v reviji Jana (Srečko Gnilšek)

"Priročnik za življenje, ki vas bo prisilil k ponovnemu razmisleku o vsakodnevnem delovanju telesa, ki je podvrženo vse bolj škodljivi avtomatiki in neustrezni rutini."
- Samo Rugelj, Bukla

Življenje po moji mer
- intervju z Naro Petrovičem, Studio 12 (Iva Grobin)

"... zbirka pronicljivih uvidov, ki opozarja na stranpoti sodobne družbe in vabi na pot pristne, skorajda že pozabljene človečnosti."
- Danaja Lorenčič, Sensa

"Milijardo evrov splaknemo v straniščno školjko."
- intervju z Naro Petrovičem, Nedeljski dnevnik (Katja Petrovec)

Nara Petrovič v oddaji Studio City na TV Slovenija 1 (Marcel Štefančič jr.). (od 46:02)

"Človek nas je odrezal od narave."
- intervju z Naro Petrovičem, Večer (Bojan Tomažič)

"Odkar se je spustil na kolena in stopil s kraljestvom narave, mu možgani delujejo hitreje, izostrili so se mu čuti in bolj se zaveda okolice. Postal je človek žival, o katerem piše v knjigi Človek: navodila za uporabo."
- Maja Prijatelj, Delo

"Živi preprosto, a se ničemur ne odreka. Nasprotno, bogat je, ker zna uživati v drobnih stvareh."
- Alja Tasi, Primorske novice

"Kdor še ne pozna Nare Petroviča, je skrajni čas, da se seznani z njegovimi pogledi na svet in od njega vzame kakšen nasvet."
- Maja Horvat, preberite.si

"To ni samo knjiga, ampak terapevtski pripomoček, ki poleg čudenja nad rutinskim vsakdanom naše družbe prinaša tudi orodja za samopopravilo."
- Dejan Ogrinec, Readers Digest

MNENJA BRALCEV
"Ob branju knjige sem se spomnila na to, kar sem instinktivno vedno vedela. Narov zgled mi pomaga, da določeni nasveti iz knjige živijo v praksi, v mojem vsakdanu. To je največ, kar ti knjiga lahko da. Izkušnjo." (Martina Furlan, glasbenica)

"Kot civilizacija smo popolnoma iztirili: denar, denar, denar … vendar denarja ni mogoče jesti. Ko bo narava popolnoma uničena, bo prepozno. Zato s knjigo v šolski sistem!" (Helena Čuvan)

"Knjiga, ki ti življenje obrne na glavo in ti omogoči, da se končno postaviš na noge tako, kot je bilo predvideno po prvotnem načrtu matere Narave." 
(Tatjana Šeneker)

"Navdihujoča knjiga, ki osvobodi tvoje telo, predvsem pa odklene tvoje možgane, da lahko spet razmišljaš s svojo glavo." (Karla Debernardi)

"Super knjiga, ker ugotoviš, da je "normalno" ena velika neumnost, in si šokiran, koliko neumnosti počnemo iz gole navade." (Lara Kastelic)

"Aleluja, ker si in ker vse to deliš z nami! Vse to se mi zdi od vsega še najbolj resnično, saj res lahko rečem: "To je to!" (Valerija Tadič)

"Kdor jo je prebral in preizkusil nekaj nasvetov spraviti v prakso, ji je lahko hvaležen. Mene je vrgla po tleh in me le delno pobrala - skratka, zdaj več čepim."
 (Jure Mencinger)

"Enkratna knjiga, v kateri nam Nara pove, da lahko živiš bolje in si dobre volje." (Mirja Pegan)

"Ko padeš vanjo, je vse logično, ko pa prideš nazaj in vidiš, kako smo, se lahko vprašaš le, kdaj smo tako zašli." 
(Irena Štusej)

"Človek: Navodila za uporabo je najstvarnejša knjiga za kogar koli, ki je na poti samospoznavanja in si želi bolje ravnati s sabo." (Matjaž Jevšnik)

"Ti da misliti, kako ljudje ponavljamo neke navade brez razmišljanja o vzrokih in posledicah. Najbolj boste v branju uživali tisti, ki se upirate potrošništvu in cenite naravi (in sebi) čim prijaznejši način življenja. Tisti, ki ste 100 % zagovorniki modernih tehnologij, kapitalizma in potrošništva, narava pa vas dosti ne gane, boste knjigo verjetno težko brali ali jo celo odložili. Priporočam vam, da se prebijete skozi njo - bo dobro za vas in za vse nas." 
(Lojze Gluk)

Avtor: Nara Petrovič
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Prelom: David Križ
Oblikovanje knjižnega ovitka: Boštjan Pavletič
Založba: Sanje
ISBN: 9789612742690
Jezik: slovenski
Datum izida: 9. maj 2014