Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Čudežni vrt
23.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Čudežni vrt

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod:

Redna cena: 23,95 €

Sanjska cena: 15,00 €*

Prihranite: 8,95 € (37%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Pod kupolo neba pronika svet, ki ga more uzreti le otrokovo oko; čudesna skrivnost, ki se plahoma umika pogledu odraslega – v čarobni pripovedki o brezčasju lepega.

Vprašajte nas

Datum izdaje: 09. 10. 2009

Zbirka: SANJSKA KNJIGICA

Trda vezava

Obseg: 94 strani

Format 315 mm x 237 mm

Podrobnosti

Pod kupolo neba pronika svet, ki ga more uzreti le otrokovo oko; čudesna skrivnost, ki se plahoma umika pogledu odraslega – v čarobni pripovedki o brezčasju lepega.

Brez šuma, z mehkim korakom se odkrademo iz življenja, ki more dozoreti v vsega nedoločno liso …

Zazibani s pogledom, ki vzdramlja razkošje sanj, zatipljemo mala marelična sonca, na podstrešju potajene pustolovske pripovedke in zeleno stekleno kroglico, ki je na tiho zatrkljala v jamico spomina.

Bil je pozabljen, molčeč vrt. Potlej je vrisnila ptica, vratca so zaškrtnila …

Odlomek

Neke noči je Oskar doživel sijajne sanje. Na vrtu se je zasidrala prekrasna ladja. Jadra so vzvalovala, ladijski zvon je zadonel, in nenadoma je vrt postal orjaško kamnito plovilo, ki je takoj nato zaplulo nad valovitimi strehami starega mesta. Kako močno si je poželel stopiti na vrt in doživeti katero od mamljivih pustolovščin, ki so onkraj zidovja zanesljivo čakale nanj! A obzidje je segalo visoko in vratca je varovala stara ključavnica.

Medijski odzivi

QObstajajo knjige, ob katerih zunanji svet utihne in se razblini. Ta slikanica je ena takih. Besedila je malo, izjemne ilustracije, ki pred očmi bralce realnost prelivajo v domišljijski svet, pa so na prvi pogled temačne, a celota ima poetično moč, ki se dotakne globin duše ... Toplo priporočam!"
- Maja Črepinšek, Moj malček

"... čarobno in malce melanholično potovanje skozi življenje, ki z opuščanjem otroškega izgublja prostranstva domišljije in njene resnice ... Pisatelj in slikar Pavel Čech nas z domiselnimi ilustracijami, ki z mešanjem slogov, perspektiv in občutkom za podrobnosti ustvarjajo enkratno vzdušje, nevsiljivo popelje skozi časosled."
- Andrej Predin, Slovenske novice

"Mladi češki umetnik, slikar in pisatelj v slikanici velikega formata v svojem izdelanem stilu oživi dečka Oskarja, ki mu skrivnostne zgodbe iz zaprašenih podstrešnih knjig pomagajo v čudežne svetove. Mikajo ga zemljevidi neznanih celin, skriti zakladi in nove dogodivščine. Nekega dne v mestnem obzidju odkrije zaraščena vrata, ki vodijo na vrt, kjer je nekoč menda prebival slikar. Velika težka ključavnica odpira pot njegovi domišljiji."
- Renate Štrucl, Bukla

"Vrhunska pripoved in slikanica za otroke in odrasle."
- Vecernji.hr

Avtor: Pavel čech
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Oblikovanje naslovnice: Jerneja Rodica
Založba: Sanje
ISBN: 9789616767491
Jezik: slovenski
Datum izida: 9. okt. 2009