Sanjsko pismo
Dojenje po prvem letu
20 EUR Zaloga: Na zalogi

Dojenje po prvem letu

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 21,00 €

Akcijska cena: 20,00 €

Pred vami je preprosto, jasno in razumljivo napisana knjiga, ki temelji na najnovejših znanstvenih dognanjih s področja laktacije, pediatrije, psihologije in nevrobiologije. Polna je informacij o dojenju za tiste mamice, ki želijo nadaljevati z njim tudi po malčkovi prvi upihnjeni svečki, pa tudi za tiste, ki si želijo doječe mame v tem podpreti.

Vprašajte nas

Datum izdaje: 21. 12. 2018

Zbirka: SANJE

Gibka vezava

Obseg: 200 strani

Format: 150 mm x 235 mm 

Podrobnosti

Prvi rojstni dan je tu in otrok se še vedno doji. Je to normalno? Zakaj se še ni odstavil? Ali mu s tem škodujem? Sem edina, ki še dojim? S podobnimi vprašanji se sooča veliko mamic, ki od vsepovsod poslušajo, da je skrajni čas, da nehajo dojiti, čeprav v srcu čutijo, da še ni nastopil čas za odstavljanje.

Kaj se zgodi, če otroku pustimo prosto pot in ga dojimo tako dolgo, kot si želi? Glede na izkušnje številnih mam se bo po določenem času odstavil sam. Ne zato, ker bi se moral, ampak ker to zmore. Največji starševski izziv podaljšanega dojenja pa je, kako z mirnostjo, razumevanjem in zaupanjem otroka pospremiti na tej poti.

Znanost je enoglasna: dojenje po prvem letu blagodejno vpliva na otrokovo psihofizično zdravje. Kljub temu pa se družine, ki dojijo, po prvem letu srečujejo z vse močnejšimi pritiski, da dojenje otroku več ne koristi in mu lahko psihološko celo škoduje, sploh v primeru, da se bo otrok dojenja spominjal. V knjigi, ki je pred vami, boste prebrali, zakaj te zastraševalne vraže ne držijo in da lahko zaupate sebi in svojemu otroku.

S pomočjo knjige Dojenje po prvem letu boste bolje razumeli, zakaj malčki še vedno potrebujejo dojenje, prišepnila pa vam bo tudi, kako:

  • z odločitvijo za dojenje ojačati odnos s partnerjem,
  • ohraniti dojenje ob vstopu v vrtec in v primeru nove nosečnosti,
  • speljati odstavljanje – bodisi po otrokovemu ritmu ali na mamino pobudo.

Pred vami je preprosto, jasno in razumljivo napisana knjiga, ki temelji na najnovejših znanstvenih dognanjih s področja laktacije, pediatrije, psihologije in nevrobiologije. Polna je informacij o dojenju malčkov za tiste, ki želijo še naprej dojiti, in tudi za tiste, ki si želijo doječe mame v tem podpreti.

Avtor: Aleksandra Klopčič
Urednik: Andreja Udovč
Založba: Sanje
ISBN: 9789612745868
Jezik: slovenski
Datum izdaje: 21. dec. 2018