Brezplačna dostava nad 35 €
DOJENJE PO PRVEM LETU, Aleksandra Klopčič DOJENJE PO PRVEM LETU, Aleksandra Klopčič
DOJENJE PO PRVEM LETU, Aleksandra Klopčič

DOJENJE PO PRVEM LETU, Aleksandra Klopčič

Avtor: Aleksandra Klopčič Založnik: Sanje Jezik: slovenski

Pred vami je preprosto, jasno in razumljivo napisana knjiga, ki temelji na najnovejših znanstvenih dognanjih s področja laktacije, pediatrije, psihologije in nevrobiologije. Polna je informacij o dojenju za tiste mamice, ki želijo nadaljevati z njim tudi po malčkovi prvi upihnjeni svečki, pa tudi za tiste, ki si želijo doječe mame v tem podpreti.

Redna cena: 23,00 € Sanjska cena: 17,21 € Prihranite: 5,79 € (25%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida: 16. Jan. 2019

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  9789612745868

  Prvi rojstni dan je tu in otrok se še vedno doji. Je to normalno? Zakaj se še ni odstavil? Ali mu s tem škodujem? Sem edina, ki še dojim? S podobnimi vprašanji se sooča veliko mamic, ki od vsepovsod poslušajo, da je skrajni čas, da nehajo dojiti, čeprav v srcu čutijo, da še ni nastopil čas za odstavljanje.

  Kaj se zgodi, če otroku pustimo prosto pot in ga dojimo tako dolgo, kot si želi? Glede na izkušnje številnih mam se bo po določenem času odstavil sam. Ne zato, ker bi se moral, ampak ker to zmore. Največji starševski izziv podaljšanega dojenja pa je, kako z mirnostjo, razumevanjem in zaupanjem otroka pospremiti na tej poti.

  Znanost je enoglasna: dojenje po prvem letu blagodejno vpliva na otrokovo psihofizično zdravje. Kljub temu pa se družine, ki dojijo, po prvem letu srečujejo z vse močnejšimi pritiski, da dojenje otroku več ne koristi in mu lahko psihološko celo škoduje, sploh v primeru, če se bo otrok dojenja spominjal. V priročniku, ki je pred vami, boste prebrali, zakaj te zastraševalne vraže ne držijo, v vas pa se bo pod krošnjo pridobljene modrosti razcvetelo zaupanje vase in v otroka.

  S pomočjo knjige Dojenje po prvem letu boste bolje razumeli, zakaj malčki še vedno potrebujejo dojenje, prišepnila pa vam bo tudi, kako:

  • z odločitvijo za dojenje ojačati odnos s partnerjem,
  • ohraniti dojenje ob vstopu v vrtec in v primeru nove nosečnosti,
  • speljati odstavljanje – bodisi po otrokovem ritmu ali na mamino pobudo.

  Pred vami je preprosto, jasno in razumljivo napisana knjiga, ki temelji na najnovejših znanstvenih dognanjih s področja laktacije, pediatrije, psihologije in nevrobiologije. Polna je informacij o dojenju malčkov za tiste, ki želijo še naprej dojiti, in tudi za tiste, ki si želijo doječe mame v tem podpreti.

  Knjigo lepšajo barvne fotografije Adriane Aleksić. Njen fotografski objektiv brez filtra beleži intimne spomine, ki jih fotografinja občuteno, čisto in odkrito oblikuje v porodno in družinsko fotografijo, za katero je značilna estetika prvinske pristnosti.

  Medijski odzivi

  "Avtorica se pogumno dotakne vseh očitkov, ki letijo na dojenje po prvem letu, zato knjiga prinaša moč spremembe. Čuteče in z razumskim argumentiranjem blracem odpira možnost za lepše in bolj umirjeno družinsko življenje. Vsebina in podoba te knjige me navdajata z upanjem, da so tabujem dojenja malčkov šteti dnevi." 
  – mag. Mojca Vozel, svetovalka za dojenje, avtorica priročnika Želim dojiti

  "Aleksandra klopčič se je knjige lotila strokovno, celotno in tankočutno – dar za slovenske matere in njihov naraščaj! Vsem mamam privoščim, da bi jim knjiga pomagala pridobiti zaupanje vase in v svojega otroka ter jim pomagala verjeti, da jih obkrožajo ljudje, ki jih imajo radi, so do njih sočutni in jim ponudijo pomoč in spodbudo."
  – dr. Andreja Poljanec, spec. zakonske in družinske terapije, psihoterapevtka, avtorica knjige Rahločutno starševstvo

  Podrobnosti
  Datum izida 1/16/2019
  Sanjska cena 17,21
  Format (mm) 150 x 235
  Obseg (št. strani) 216
  ISBN 9789612745868
  Urednik Andreja Udovč
  Zbirka SANJE
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Če se otroku damo na razpolago z dušo in telesom ter mu z ljubeznijo, toplino in sočutjem pomagamo skozi nebogljenost, v katero se je rodil, bo iz te varne baze, ki smo jo zgradili, zrastel notranje trden in neodvisen otrok. Narava nam je dala te nebogljene otroke, da jih ljubimo, negujemo in crkljamo, dokler oni to razvojno potrebujejo. Glede na razvoj otroških možganov je dejstvo, da otroci svojo nesamostojnost enkrat prerastejo. K temu jih ni treba siliti z odrekanjem dojenja. Še preveč resnična je modrost, da naj svoje otroke crkljamo, kolikor je le mogoče, ker bodo še prehitro preveliki in preveč samostojni za crkljanje v našem naročju. Večkrat slišimo ljudi, da si za nazaj želijo, da bi si vzeli več časa za svoje najbližje, šli na več izletov, bili bolj potrpežljivi in nežni … Mnoge matere tudi povedo, da bi si želele dlje dojiti. Redko kdo se ozre nazaj in si misli, da je bilo tega preveč. Enostavno zato, ker nežnosti, ljubezni in crkljanja nikoli ne more biti preveč.

  Aleksandra Klopčič

  Poglej si ostala dela