Brezplačna dostava nad 35 €
Dolga pot do svobode
Dolga pot do svobode

Dolga pot do svobode

Avtor: Nelson Mandela Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Jedrt Maležič

Dolga pot do svobode je avtobiografsko delo Nelsona Mandele, ki je v angleščini izšlo leta 1996. Mandela v njem živo opisuje dramatične izkušnje, ki so oblikovale njegovo usodo.

10,20 € - 45,95 €
Redna cena: 11,99 € Sanjska cena: 0,00 € Prihranite: 11,99 € (100%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Nelson Mandela je stopil, da bi hodil. Vzravnano hodil – v spremstvu predirnega klica uporniške misli in ostrega sanjarjenja. Neomajen v svoji zavezanosti živeti in dihati v iskanju osvoboditve je opustil brezplodno potrpežljivo, zmerno in skromno trkanje na zaprta in zapahnjena vrata. Pričel je nove oblike političnega boja. Ne kot mesija, temveč kot človek, ki mu je bilo voditeljstvo zaupano vsled izjemnih okoliščin. Ne nazadnje je strmoglavljenje zatiranja odobreno od človeštva. Z močjo, razumom in predanostjo je kljuboval preteči bakli z ironijo obsedene zgodovine.

  Tjaša Koprivec, urednica

  ***


  Dolga pot do svobode je avtobiografsko delo Nelsona Mandele, ki je v angleščini izšlo leta 1996. Mandela v njem živo opisuje dramatične izkušnje, ki so oblikovale njegovo usodo – leta podtalnega delovanja, ko ga je država tako rekoč razglasila za terorista, presenetljivo živahna leta za rešetkami, svojo predanost ciljem, ki ga je povzdignila v položaj mučenika, ikone in navdiha, in neverjetno dogajanje, ki je vodilo v praktično popolno zmago Afriškega nacionalnega kongresa na prebojnih večrasnih volitvah aprila 1994, ko je Mandela postal prvi črni predsednik Južnoafriške republike. Ob svoji življenjski predanosti javnemu delovanju pa Mandela pokaže tudi ambivalenten odnos do svojega delovanja, saj ga je vse to oddaljilo od njegove družine in mu uničilo dva zakona.

  Podrobnosti
  Datum izida 11/21/14
  Format (mm) 170 x 240
  Obseg (št. strani) 672
  Prevod Jedrt Maležič
  Urednik Tjaša Koprivec Vuga
  Soavtorji Prelom: Maja čuk
  Zbirka DOKUMENTA
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Nikoli nisem izgubil upanja, da se bo zgodila ta velika preobrazba. Ne samo zaradi velikih herojev, ki sem jih omenil prej, temveč zaradi poguma običajnih moških in žensk moje države. Vedno sem vedel, da globoko v vsakem človeškem srcu bivata milost in velikodušnost. Nihče se ne rodi v sovraštvu do druge osebe zaradi barve njene kože ali ozadja, iz katerega izhaja, ali njene vere. Ljudje se morajo sovraštva šele priučiti, in če se lahko naučijo sovražiti, se lahko naučijo tudi ljubiti, saj je ljubezen za človeško srce naravnejša kot njeno nasprotje. Celo v najbolj mrkih časih v zaporu, ko smo bili s tovariši potisnjeni do meja svojih zmogljivosti, sem v nekaterih paznikih videl odblisk človeškosti, nemara samo za sekundo, vendar je to zadostovalo, da me je pomirilo in me gnalo naprej. Človekova dobrota je plamen, ki ga je mogoče skriti, nikoli pa pogasiti.

  Nelson Mandela

  Poglej si ostala dela