Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Don
13.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Don

Avtor: | Založnik: Sanje

Ilustratorji:

Redna cena: 13,95 €

Sanjska cena: 8,00 €*

Prihranite: 5,95 € (43%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Ne hrt ne volčjak. Don. Tone Pavček je v svetlo in ubrano pesniško obliko posprehodil Dona, kosmatinca, ki ljudomilo zatrese dečkov svet. Življenjske vragolije dobrodušnega štirinožca napravijo za junaka.

Vprašajte nas

Datum izdaje: 31. 01. 2016

Zbirka: SANJSKA KNJIGICA
Trda vezava
Obseg: 56 strani
Format: 240 mm x 185 mm

Knjižna izkaznica

Podrobnosti

Nominacija za knjigo leta 2016, veliko nagrado Slovenskega knjižnega sejma!

Ne hrt ne volčjak. Don. Tone Pavček je v svetlo in ubrano pesniško obliko posprehodil Dona, kosmatinca, ki ljudomilo zatrese dečkov svet. Življenjske vragolije dobrodušnega štirinožca napravijo za junaka. V gozdnih teminah (od)reši zajčjo družino in se nekoč pozneje snide s svojevrstnim magom, sivim, nak, srebrnim volkom …

V rimanih verznih vrsticah se predamo urno sukajoči se pripovedni niti, ki je pavčkovsko nasmejana, sem ter tja dramatična in tu in tam celo malček strašna.

Velika skrivnost, ki veleva spoštovanje, vzajemno ljubezen in rahločutno umevanje postaj na poti življenja, se izpiše v prostodušno potrkavajočem slogu, ki izpričuje avtorjeva vitalizem in redko modrost.

Prelivajoče se besedne podobe, drzne rimane zasuke in hipne tople pomiritve je ilustratorsko objela mlada umetnica Maja Kastelic.

Urednica Tjaša Koprivec predstavi Dona.

Natis je gmotno podprla Javna agencija za knjigo RS. 

Odlomek

Ni zadosti le hotenje,
ni zadosti hrepenenje,
da se izravna razlika,
treba je duha in drže,
da se svet s tečajev vrže!

Medijski odzivi

"Plod pesnikovih poslednjih ustvarjalnih naporov in odgovornega dela njegove hčerke ter drugih je povečini spevna, duhovita in humanističnih sporočil polna pesnitev, velika oda prijateljstvu in tovarištvu, v kateri se zlasti naslovni kosmati junak izkaže s pogumom, sočutjem in nesebičnostjo."
- Andraž Gombač, Primorske novice

"Ta knjiga pesnitev o Donu je ena tistih, ki jo pobožaš s konicami prstov, preizkusiš, kako se prilega prsnemu košu in šele nato pričneš brati. Zadnje je, kar je pisal Tone Pavček in ni povsem dokončana."
- Maja Črepinšek, Moj malček

"Sanjam jo daj," je rekel Tone Pavček za svojo poslednjo pesnitev (ki vam jo toplo priporočamo), ko ga je hči Saša peljala iz izolske v ljubljansko bolnišnico.To je pesnitev o pogumnem sočutnem, nesebičnem psu, ki je avtorja navdihoval tudi v resničnem življenju."
- Urška Krišelj Grubar, Zarja

"Pes Don, ta igrivi modri pes, ki nas spomni na celotno Pavčkovo pesniško vesolje, je pravi junak, poln plemenitosti, miline in dobrote. Pravi pavčkovski junak današnjega in vseh časov. Navzven črn mešanec, navznoter ves svetel, mavrično sijoč od topline."
- Melita Forstnerič Hajnšek, Večer

"Pavček pripoveduje s svojim tekočim verzom, ki bo za otroke izziv, za odrasle pa pojoča melodija, v kateri bodo slišali odmevati nesmrtni pesnikov glas."
- Samo Rugelj, Bukla

Avtor: Tone Pavček
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Strokovna podpora: Milena Mileva Blažič
Oblikovalska zasnova in izvedba: Eda Pavletič
Lektorica: Mateja Dermelj
Založba: Sanje
ISBN: 9789612744151
Jezik: slovenski
Datum izida: 31. jan. 2016