Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Moj striček Oswald [e-knjiga]
6.99 EUR Zaloga: Na zalogi

Moj striček Oswald [e-knjiga]

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Barbara Skubic

Zaloga: Na zalogi

Skrajna zabava vrvečih vrstic, ki si drznejo humor, žgečkljivo spogledljivost, fantastične prekuce in mojstrsko pisateljsko izgradnjo. 

Redna cena: 6,99 €

Sanjska cena: 2,00 €*

Prihranite: 4,99 € (71%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)


Vprašajte nas

Datum izdaje: 24. 11. 2011

Zbirka: ROMAN SANJE

e-Knjiga

Podrobnosti


Fantastičen snovalec knjig za otroke, gospod Roald Dahl, je gojil ne tako malo strasti. Izza oken ustvarjalnosti za rosne poganjke je na pisateljskem humusu strastno dozorevala kratka zgodba, s katero bi se docela neomahljivo odpravili naravnost v dnevno sobo, koder bi sedli na kavč, ne da bi slekli plašč. Z divjim, sijočim žarom v očeh bi sledili opojni niti s cerebrospinalno tekočino najboljše sorte prepojene, do ultimativnega užitka napete zgodbe, ki s čarobnim miselnim vijuganjem izzove nebrzdano željo po več …

Medijski odzivi

"/.../ humorno provokativni roman (eden od dveh za odrasle) iz leta 1979. Zgodba se nanaša na obdobje okoli leta 1938, ko je Oswald po odkritju najmočnejšega afrodiziaka z njim na hitro zaslužil goro denarja in osvojil grmado žensk, potem pa srečal znanstvenika s ponudbo, ki je ni mogel zavrniti. Znanstvenik je namreč odkril postopek, ki je omogočal dolgoročno preživetje spermijev, zato je Oswaldu predlagal, da bi na zvit način prišli do semena največjih znanstvenikov, umetnikov in drugih pomembnežev ter ga prodajali ženskam, ki bi si želele imeti otroke z njimi. Za to nalogo pa seveda potrebujejo izjemno lepotico …"
- Samo Rugelj, Bukla

"Roald Dahl se ne sprašuje o  legitimnosti življenjskega sloga svojih junakov in se ne ukvarja z moralnimi nauki. Ne, tale knjiga je enostavno hvalnica uživaštvu in nenasitni konzumaciji najboljšega, pa naj bo to šampanjec, opera ali seks."

- Mali širni svet

"Moj striček Oswald je pravzaprav svojevrstna zgodba, kot verjetno vse, ki jih je Dahl napisal. In tudi nenavadna, smešna ter v bistvu tudi perverzna. Zagotavljam vam, nekateri boste ob prebiranju zgodbe zagotovo zardevali."

- Patricia Bevc, Cosmo Matura

"O romanu Moj striček Oswald britanskega pisatelja norveškega rodu Roalda Dahla sta spregovorili prevajalka Barbara Skubic in urednica pri založbi Sanje Tjaša Koprivec."

- Dnevnik.si

Avtor: Roald Dahl
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Jezikovni pregled: Nanka Holz
Oblikovanje knjižnega ovitka: Boštjan Pavletič
Prelom: Maja čuk
Založba: Sanje
ISBN: 9789612743444
Jezik: slovenski
Datum izida: 24. nov. 2011