Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Na tej točki noči [e-knjiga]
4.99 EUR Zaloga: Na zalogi

Na tej točki noči [e-knjiga]

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Jedrt Lapuh Maležič

Zaloga: Na zalogi

V strnjenem besedilu nam avtorica z značilno stvarnostjo in pronicljivostjo predstavi boleče aktualno tematiko begunske krize.

Redna cena: 4,99 €

Sanjska cena: 2,50 €*

Prihranite: 2,49 € (50%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)


Vprašajte nas

Zbirka: SANJE

e-Knjiga

Obseg: 52 strani


Knjižna izkaznica

Podrobnosti

V strnjenem besedilu nam avtorica z značilno stvarnostjo in pronicljivostjo predstavi boleče aktualno tematiko begunske krize. V romanu so predstavljeni presunljivi trenutki temne realnosti sredozemskega prostranstva, v katerem so za vedno ugasnila preštevilna nedolžna življenja. Trinajstega oktobra leta 2013 je več kot petsto ljudi svoje sanje zaupalo razmajani in dotrajani ribiški barkači. Njihov cilj je bil Eldorado, Evropa, sanjana kot kraj svobode in pravic, ki jih bo sprejel odprtih rok, a obljuba se je že naslednji hip razpočila. Križev pot proti obljubljeni deželi je v temni jesenski noči terjal svoj davek, ko so razburkani valovi Sredozemskega morja za vedno pogoltnili življenja tristo petdesetih žensk, moških in otrok.

Odlomek

Vse se odvija tako, kot da bi se na Lampedusi, miniaturni in tesni, izražal odpor neodločnosti, ki jo obdaja. Vendar pa morje ni nekraj, nič bolj, kot je nedoločen prostor, fluidna kontinuiteta – to je pa nekaj, kar bi morala vedeti, ni res? bi rekel moj oče posmehljivo ali vznejevoljeno –: na njej soobstajajo različna območja, od domačega dela obale med najvišjim in najnižjim nivojem morja do prepada neznanega – prodnata in peščena obala, valjasto kotaleči se pas, obalno morje, svobodno morje in veliko prostranstvo –, na njej sobivajo različni prostori, ki jih upravlja pomorsko pravo – teritorialno morje, zunanji morski pas, izključno gospodarsko območje, celinske police, odprto morje.

Avtor: Maylis de Kerangal
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Založba: Sanje
ISBN: 9789612745509
Jezik: slovenski