Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Zgodbe dežja [e-knjiga]
5.49 EUR Zaloga: Na zalogi

Zgodbe dežja [e-knjiga]

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Aleksandra Rekar

Zaloga: Na zalogi

"Zgodbe dežja so zmaga domišlije nad zverinsko norostjo, v katero je vkovan vsakdan."

Redna cena: 5,49 €

Sanjska cena: 2,99 €*

Prihranite: 2,50 € (46%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)


Vprašajte nas

Datum izdaje: 24. 12. 2017

Zbirka: SANJE 

e-Knjiga

Obseg: 152 strani

Podrobnosti

Zgodbe dežja, naslov prvorojenke sarajevskega književnika Hajrudina Ramadana, so prozna misel, ki je do slišnosti pridrla iz gnojne rane povojnega časa. S kratko pripovedjo, ki se učinkovito zaokroži v natanko tisto, česar še malo prej osameli človek ni zmogel izreči, je Ramadan v umetnost pretočil zasičenost z bolečino, ujetost v negotovost obetov, vonj po prsti, ki prešteva trupla in se, ukleščena v zgodovinski urok, umika vase ...

Odlomek

Šele nedavno se je na zadnji strani časnika znašla kratka novica, v kateri je pisalo, da je neka ladja prispela do zapuščenega otoka v Andromedinem arhipelagu, kjer so mornarji naleteli na človeka divjega videza. Tam je živel z jato ptic s pisanimi vrvicami, zavezanimi okoli nog, po nekem čudnem pravilu urejal kamne po otoku in jim povedal, da mu je ime Elias Veskot. Bil je popolnoma gol, okrog vratu pa je imel obešeno rdečo telefonsko slušalko. Ko so ga mornarji povabili na ladjo, jim je dejal, da ne more, ker v ponedeljek ob deveti uri in trideset minut pričakuje nadvse pomemben telefonski klic.

Medijski odzivi

"Ta knjiga lahko postane vaša prava prijateljica. Po njej boste segli vsakič, ko se vam bo zazdelo, da na svetu ni več prostora za domišljijo in preprosto človeško toplino."
- Marko Tomaš

"Zgodbe dežja izstopajo iz znanih in prevladujočih tokov ter se ne podrejajo dokumentarnemu in vsakdanji realnosti. In vendar govorijo o bolečini, truplih, urokih, vonju prsti."
- Jedrt Jež Furlan, Bukla

Avtor: Hajrudin Ramadan
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Založba: Sanje
ISBN: 9789612745523
Jezik: slovenski
Datum izida: 24. dec. 2017