Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
DESETERONOČJE (E-KNJIGA) (H. Cestnik)
5.99 EUR Zaloga: Na zalogi

DESETERONOČJE (E-KNJIGA) (H. Cestnik)

Avtor: | Založnik: Sanje

Zaloga: Na zalogi

Deseteronočju odstre redko tkanino pripovedi duhovnika, ki si je žensko dovolil ljubiti bolj kot Boga; z globokimi očmi zre v gostoto, moč in jakost življenja, izprašuje posredništvo med institucijo in njenimi člani, meri bližino in oddaljenost in sveti v najintimnejše pribežališče razmišljujočih, strtih, ljubečih …

Redna cena: 5,99 €

Sanjska cena: 3,50 €*

Prihranite: 2,49 € (42%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)


Vprašajte nas

Datum izdaje: 02. 12. 2013

Zbirka: SANJE roman

e-Knjiga

Obseg: 192 strani

Izkaznica knjigePodrobnosti

Pisava Helene Cestnik nas obdarja z zlatimi sadovi. Njena govorica raste iz zastrtosti, a je v istem brezkrajno čista, jasna, neposredna. Trte, iz katerih pije, so neredko krvave – zavoljo Resnice, bolečine, a tudi lepote, v katero mehkó drega, kakor bi bila speča grmada. Bralci morajo pričeti brati njene jagode. Čim prej. Čemu? Ker je njena pisateljska pot bujna, neodkrita cesta. Ker je njen navdih žejni slap, ki pije iz osupljive tankočutnosti in literarnega daru.

V Deseteronočju odstre redko tkanino pripovedi duhovnika, ki si je žensko dovolil ljubiti bolj kot Boga; z globokimi očmi zre v gostoto, moč in jakost življenja, izprašuje posredništvo med institucijo in njenimi člani, meri bližino in oddaljenost in sveti v najintimnejše pribežališče razmišljujočih, strtih, ljubečih …

Odlomek

Zakaj in čemu ne bi zapisala skrivnostnih šepetanj, ki mi jih narekuje noč? Navidezen spokoj pretvarjam v besede, drhteče kakor zvezde, ki nas gledajo, nam mežikajo in se čudijo razdaljam med ljudmi, mnogo večjim in daljšim od svetlobnih let med njimi. Ali so se njene in njegove oči iskrile tisti septembrski večer …? Ne, oba sta svoj pogled zavrtala v tla, samo tako sta se lahko zlagala ej  dobro sem in laži celo verjela kako  blatna  so   v  resnici   tla če jih  dobro pogledaš. Zato je trepetanje v najnižjem delu govornega registra obema porajalo slutnjo laže  laže laže kakor lažem jaz.

Medijski odzivi

Deseteronočje ima čarobno moč, da se ti pridruži v nočeh tvojega življenja, četudi ga bereš podnevi. Besede te knjige se neizprosno priplazijo v temo nezavednega in postanejo sočuten družabnik.
- pater Karel Gržan

Helena Cestnik v oddaji Dobra ura z Bernardo. (24.40-39.27)

Poznavalka človeške duše ponudi bralcu rahločuten vpogled v usode, za katere se zdi, da so se zgodile čisto blizu nas.
- Ajda Janovsky, Bukla

Deseteronočje je knjiga, ob kateri sem sanjala. In se prepustila potovanju na krilih bujne domišljije, ki me je vodila do spoznanja, da so pravljice mogoče. Pisateljica s svojo estetsko, spoznavno, moralno razsežnostjo pomaga širiti bralčev duhovni svet v vesoljno dobro.
- Danaja Lorenčič, Sensa

Telling the tales to live
(kratki film Boštjana Colariča o Heleni Cestnik)

Sodobna Šeherezada, zgodbarka, ki o sebi pravi, da piše zato, da živi, se je rodila po tem, ko so Alenko drugič operirali zaradi raka na dojki.
- Ajda Janovsky, Nedeljske novice

Helena Cestnik je pisateljica. Drugačna pisateljica. Tok besed je v njej prebudila dvojna diagnoza: parkinson in rak. Helena pravi, da sta ji prav „gospod Parkinson“ in „gospod Rak“, kot ju ponižno spoštljivo imenuje, odkrila novo poslanstvo v življenju: pisanje. Osredinjena na bistveno v življenju postaja tiha vest in ogledalo slehernemu izmed nas.
- mag. Martin Lisec, Stopinje

"Trpljenje je brusni kamen."
Intervju s Heleno Cestnik v prilogi Ona (Nika Vistoropski).

"Nisem imela miru, dokler ni bilo zapisano."
Intervju s Heleno Cestnik v Dnevniku (Sandra Krkoč).

Posavci beremo skupaj: Deseteronočje.
- Posavski obzornik

Avtor: Helena Cestnik
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Lektura: Mateja Dermelj
Oblikovanje knjižnega ovitka: Jerneja Rodica
Prelom: David Križ
Založba: Sanje
ISBN: 9789612742423
Jezik: slovenski
Datum izida: 2. dec. 2013