Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
KAKO SE LJUBITI Z ZAMORCEM (E-KNJIGA)
6.99 EUR Zaloga: Na zalogi

KAKO SE LJUBITI Z ZAMORCEM (E-KNJIGA)

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Ana Prislan

Zaloga: Na zalogi

Laferrièrov prvenec je satira vrste rasističnih stereotipov, ki se prebira kot šaljiv opis bohemskega življenja dveh črncev v Montrealu. 

Redna cena: 6,99 €

Sanjska cena: 4,00 €*

Prihranite: 2,99 € (43%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)


Vprašajte nas

Datum izdaje: 05. 12. 2011

Zbirka: ROMAN SANJE

e-Knjiga

Obseg: 144 strani

Izkaznica knjige Podrobnosti

Laferrièrov prvenec je satira vrste rasističnih stereotipov, ki se prebira kot šaljiv opis bohemskega življenja dveh črncev v Montrealu. Pisatelj nas brez odvečnega moraliziranja ali izpraševanja vesti, s povsem preprostimi, mestoma surovo banalnimi stavki, popelje v črnsko dušo, ki se, razdeljena med zemljo, ki jo je zapustila, ter tisto, ki je ne bo nikoli osvojila, giblje po breztežnem prostoru obžalovanja in negotovosti. Ob tem se suče nostalgično prepikana, sproščeno-humorno spisana zgodba, ki neusmiljeno strga stereotipe in nevarne polresnice.

Natis je gmotno podprla Javna agencija RS.

Medijski odzivi

"Vlažna, strastna, hlastna in zapeljiva pripoved o džezu, seksualni revoluciji, o zakompleksanosti zamorcev na eni strani in njihovi superiornosti na drugi je inteligentno pisano in metafikcijsko podloženo delo (junak, ki pripoveduje, piše roman, morda kar ta, ki ga beremo, ki mu na koncu tudi izide in požanje uspeh), ob katerem bralec, še manj pa bralka, ne moreta ostati hladna."
- Samo Rugelj, Bukla

"Roman Kako se ljubiti z zamorcem je buhteča zgodba z neposredno pisavo o dveh bohemskih črncih, ki skozi seksualnost razkriva drobovje rasizma. Je igra seksualnih objektov, eksotičnih črncev na eni strani in žensk na drugi. Ne moralizira, ampak razkriva. Seksualnost je v tem primeru lahko upor, način obstoja, okus po eksotičnem, popisovanje pripisanih in prevzetih vlog – kulturnih in drugih – ter politika intime."
- Neža Mrevlje, Planet Siol.net

"Delo je svojevrstno zrcalo družbe, ki ga odlikuje izjemno duhovito in inteligentno posredovanje vsebine, ta pa se ne trudi biti na vsak način umetniška niti ne želi prikriti, da je prvenec."
- Andrej Predin, Nedeljske novice

Avtor: Dany Laferrière
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Lektura: Tina Malič
Oblikovanje knjižnega ovitka: Boštjan Pavletič
Založba: Sanje
ISBN: 9789612742461
Jezik: slovenski
Datum izida: 5. dec. 2011