Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Pogovor [e-knjiga]
8.99 EUR Zaloga: Na zalogi

Pogovor [e-knjiga]

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Barbara Skubic

Zaloga: Na zalogi

Pogovor je roman, ki z močnimi, pikantnimi zvoki raste v čutno in sočutno bližino tujcev, mlade ženske in zrelega moškega.
Redna cena: 8,99 €

Sanjska cena: 2,00 €*

Prihranite: 6,99 € (78%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)


Vprašajte nas

Datum izdaje: 27. 08. 2014

Zbirka: SANJE roman
e-Knjiga

Izkaznica knjige
Podrobnosti

Pogovor Davida Brooksa zgodi avstralskemu inženirju Stephenu in italijanski prevajalki Ireni, ki ju nepričakovan sunek vetra pripelje za skupno mizo v restavraciji na tržaškem Trgu edinosti.

Predjed, glavna jed, sir, sladica, vmes pa zgodbe o ljubezni in izgubi, o potovanjih in usodnih odločitvah. Presenetljiva lahkotnost, s katero Stephen in Irena drug drugemu razkrivata podrobnosti iz svojega življenja, mila noč na obali severnega Jadrana in dobra lokalna hrana pa tako oba protagonista, kakor tudi bralca pripeljejo do spoznanja, da se takrat, ko poskušamo drugemu pomagati pri razumevanju življenjskih prelomnic, največ naučimo o sebi.

Odlomek

Mislim, da bi moral zgolj reči tako polno pomena, in hkrati, takole v temi, v krčih ljubezni, je vse skupaj tako globoko prvinsko. Skoraj jesta drug drugega, okušata, vonjata, vstopata, s prsti, z jeziki, s spominom, z upanji, s tekom, kakor da sta oba skupaj eno bitje, eno bitje, ki se išče, vendar hkrati ne bo nikoli zadovoljno, dokler se ne bo pogoltnilo.

Medijski odzivi

"Včasih se še vedno zatečem k magičnemu realizmu, v romanu Pogovor, na primer. V njegovi današnji obliki, v preobleki upanja, ki bi ga v teh zagonetnih časih težko predstavil drugače, razumno."
- David Brooks v intervjuju za Sobotno prilogo Dela (Patricija Maličev)

"Pregloboko sem vkopan v angleški jezik, da bi prenesel zadrego lomljenja v tujem jeziku"
- intervju z Davidom Brooksom, MMC RTV Slovenija (Ana Jurc)

"Pogovor je roman, ki z močnimi, pikantnimi zvoki raste v čutno in sočutno bližino tujcev, mlade ženske in zrelega moškega. Sunek vetra in hrup na kamnitih tleh – in neznanca sedeta za isto mizo. Z zaupljivo radovednostjo zdrkneta v neobičajno intimne izpovedi in nenadejana priznanja."
- Tjaša Koprivec, urednica

"Pogovor je kratek, strnjen roman (vse dogajanje je strnjeno v eno popoldne in večer, na enem samem kraju in z zgolj dvema protagonistoma), a v njem se skriva celo morje filozofskih razmislekov, anekdot in priznanih skrivnosti."
Ana Jurc, MMC RTV Slovenija

"Ob njem uživaš kot ob steklenici terana, ki ga avtor tako opojno opiše, da med branjem ne občutiš le žeje, temveč hrepenenje po drobnih življenjskih užitkih. Priznam, da sem si želela postati junakinja v tem romanu. Čeprav obožujem branje, sem po dolgem času pomislila, da bi raje kot brala, uživala točno v takšnem pogovoru. Kjer je tišina prijetna, bližina popolnega neznanca pa naravna kakor zrak."
- Danaja Lorenčič, Sensa

"Zakaj Zaradi zanimivih premislekov o naravi ljubezni. /.../ Bodite pripravljeni tudi na to, da se vam bodo ob razkošnih, podrobnih opisih italijanskih kulinaričnih specialitet prav zares pocedile sline."
- Gaja Kos, Nedelo

"... roman, v katerem mlada, 25-letna radovedna prevajalka postavlja najintimnejša vprašanja starejšemu izkušenemu moškemu. Oba dobita priložnost, da si izpolnita željo po popolni iskrenosti in globokem, neposrednem sporazumevanju, ter si nenadejano priznata več kot kadarkoli prej ob ljudeh, ob katerih živita že leta."
- Urška Krišelj Grubar, Jana

"Pogovor neznancev v neki topli noči je poetični roman, ki bralca vodi na pot ekstaze in mu pripoveduje o ključnih sestavinah življenja - hrana, dvojina, senzualnost."
- Andreja Časar, Moj pogled

"Dolg, globok poljub v blagem večeru."
- Gabrijela Babnik, Delo

Avtor: David Brooks
Urednik: Aleksandra Schuller
Soustvarjalci: Lektura: Aleksandra Kocmut
Oblikovanje knjižnega ovitka: Petra Preželj
Prelom: David Križ
Založba: Sanje
ISBN: 9789612743055
Jezik: slovenski
Datum izida: 27. avg. 2014